Anadolu Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Profesör Dr. Şafak Ertan Çomaklı’nın ani istifa kararı çevresini oldukça şaşırtan bir haber oldu.

Anadolu Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Profesör Dr. Şafak Ertan Çomaklı’nın ani istifa kararı çevresini oldukça şaşırtan bir haber oldu. Rektör Şafak Ertan Çomaklı, sağlık sorunlarını öne sürerek istifa kararı aldığını belirtti. İstifasını Cumhurbaşkanlığına sunduğunu belirten Çomaklı, durumu sağlık sorunlarının çok ciddi boyutlara ulaştığını ve artık görevini yerine getirmekte zorlandığını dile getirdi. İstifasını sunarken aynı zamanda Cumhurbaşkanı ve YÖK Başkanının da affına sığındığını belirten Rektör Şafak Ertan Çomaklı, 3 çocuğu olduğunu ve onları da düşünmek zorunda olduğunu belirtmeden geçmedi. İstifası hakkındaki bilgileri ise düzenlediği bir basın toplantısı sırasında halka ve basına duyurdu.

Rektör Şafak Ertan Çomaklı Neden İstifa Etti?

İstifası ile bir anda gündeme gelen Anadolu Üniversitesi Rektörü Şafak Ertan Çomaklı, üniversitenin internet üzerinden yapılan sınavları hakkında bilgi verme amaçlı olarak bir basın toplantısı düzenledi. Sınavların hem yerli hem de şeffaf bir sistemle yapıldığını açıklayan rektör aynı zamanda 8 ay önce geçirmiş olduğu rahatsızlığa da değinmeden geçmedi. Aylardır rahatsız olan ve artık bu rahatsızlığın görevine ve aile hayatına olumsuz etkileri olduğunu belirten rektör istifasının kabulünü dile getirdi. Basınla bu bilgiyi paylaşmadan önce ilgili kurumlardan gerekli izni aldığını da vurgulayan rektör rahatsızlığının çok ileri safhalara geldiğinin vurgusunu da yaptı. Ancak istifa için üniversitenin sınav takviminin son bulmasını beklediğini belirterek Türkiye için önemli olan bir görevi tamamlamış olmanın rahatlığı ile istifasını verdiğini açıkladı. 

Affını İsteyerek İstifa Etti

Açıköğretim sisteminde ilk defa yeni bir sistem denemesi yaptıklarını ve bunun ülke için önemli bir adım olduğunu belirten rektör tüm projeler hayata geçtikten sonra istifasını sunduğunu belirtti. Sağlık sorunlarının artık önüne geçilemez bir duruma gelmesi ile birlikte hem Cumhurbaşkanından hem de YÖK Başkanından affını dileyerek istifasını istedi. 45 yaşında ve 3 çocuk babası olan rektör rahatsızlığı nedeni ile evden dışarı çıkamadığını belirtti. Rektör Çomaklı, 2018 Eylül ayında atandığı rektörlük görevinden ayaklarındaki ağrılar ve ciğerlerindeki problemler nedeni ile istifasını sunmak zorunda kaldı. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları