Bütün hayatınızı geçireceğiniz içerisinde huzurla dolaşabileceğiniz bir yer, ev ve ufak dokunuşlarınızla hem sizin olduğunun farkına varacağınız hem de girdiğinizde içinizi aydınlatan bir hal alıyor. Dekorasyon olunca konu kocaman eşyalar büyük değişimler geliyor aklımıza. Fakat çok ufak aksesuarlarla ve küçük dokunuşlarla evinizin havası tamamen değişebilir. Bu seçimleri yaparken birçok yapı market ve mobilyacı dolaşmak gerekiyor istediğiniz parçaları bulabilmek için.

Sehpalar

Sehpalar

Küçük bir parça büyük bir değişim. Orta, zigon yandiye birçok türü olan sehpalar çeşit çeşit model model mağazalarda mevcut. Orta sehpa en büyük değişikliği yapan sehpa modeli. Evinizin ortasında çok kullanışlı ve çok dekoratif duracağı kesin. Üzerine birkaç dergi ile daha gösterişli duruyor. Hatta yerden kazanmak için masa olabilenleri bile göze çarpıyor. Zigon çok nostaljik duruyor, annelerimizden duyduğumuz hani. Ama bir o kadar da işlevli. Dekorasyonun ise eksilmez parçası zigon. Şuan türevleri o kadar arttı ki hangisini seçeceğimiz konusunda kararsız kalıyoruz. Mermer desenli ve gerçek kütük tarzında duran sehpalar öneriliyor.

Raflar

Raflar

Her eve uyabilecek hiç yer kaplamayan ve birçok eşyanızı koyabildiğiniz ve her göz zevkine hitap eden raflar. Son dönemlerde kapalı raflardansa açık olanlar tercih edilerek üzerine yerleştirilen mum, küçük bir vazo, çerçeveler,  kitaplarınızla çok farklı görünüme sahip oluyor.

Çerçeveler

Çerçeveler

Eskiden içine sadece resimlerin konduğu şuan ise duvarlarımızdan sehpalarımıza her yere bir dekor katan parçalar. İçine internetten bulduğunuz bir motto, size ilham veren birkaç şey konup farklı renk ve desenler de kullanılıyor. Renkli sevenler için rengârenk çerçeveler düz bir duvarda harikalar yaratıyor. Daha sade sevenler için beyaz, siyah, altın renkli olanları koyu bir fon üzerinde kendini gösteriyor.

Aydınlatmalar

Aydınlatmalar

Her iç mekânın olmazsa olmazı. Gerek sade düz bir avize gerek ihtişamlı taşlı tercih edilenler arasında. Aslında aydınlatmalar sadece avizelerle sınırlı kalmıyor. Aplikler de aydınlatmanın vazgeçilmezlerinden yemek masanızın etrafına birkaç tane ilave ya da banyo aynanızın yanına. Ayaklı lambaderler de salonunuzda farklılığı yakalayan parçalar. Çok az ışık vermesine rağmen kendi etrafını gölgeli aydınlatması daha farklı görüntüler meydana getiriyor. Son olarak abajurlar da bulunduğu yerin şık görüntüsünü arttıran parçalardan.

Mumlar

Mumlar

Artık sadece elektrik kesintilerinde ya da romantik bir akşam yemeğinde kullanılmıyorlar. Yatak odasında, ayna kenarlarında, salonda, mutfakta, banyoda her yerdeler ayrımlı ebatlar ve renklerdeler. Bulunduğu yere hafif bir romantik hava kattıkları muhakkak.

Koltuk Şalları

Koltuk Şalları

Biraz değişik duruyor söylendiğinde fakat evinizi cool göstereceğinize şüpheniz olmasın. Koltuk rengine göre seçiliyor genelde ve bir öneri olarak füme ve siyah beyaz tercih edilebilir. Evinizi olduğundan daha rahat ve daha uğraşılmamış gösteriyor. Koltuğunuzun kenarın hafifçe sarkıtabileceğiniz mükemmele yakın bir görüntü. Gerektiğinde üzerinize alabileceğiniz ergonomik bir detay. 

Halı

Halı

Dekorasyonda önemli rol oynuyor halılar. Tamamlayıcı parçalar oluyor genel olarak halısı eksik olan bir alan düşünmek zor aslında. Halılar hem çok pahalıya alabileceğiniz. Her geçen zaman yeni trendlerle önümüze çıkan halıların dekorasyonda kullanımı kreatifliğin sınırlarını zorluyor ve baktığımız alana daha kolay odaklanmayı sağlıyor. Oturma odanızda daha sade bir görüntü tercih ediyorsanız daha yumuşak renkler sadece halıya odaklanmak istiyorsanız daha canlı motifli halılar kullanır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları