Şimdiye kadar izlediğiniz bütün dizileri unutun ve kendinizi yepyeni ve oldukça heyecanlı bir seriye hazırlayın. Gerilim ve dram içerikli İspanyol yapımı dizi Álex Pina imzası taşıyor. 2017 senesinde yayımlanmaya başlayan dizi kısa sürede izleyiciler arasında büyük beğeni topladı. Kısa sürede çok fazla ün yapmasına neden ise dizinin nefes kesen konusu.

İlk bölümünü sırf meraktan ve duyduğunuz övgülerden dolayı izlemek isteyebilirsiniz. Fakat bir anda kendinizi bir sonraki bölümü heyecanla beklerken bulacaksınız. Dizinin ilk sezonu 13 bölümden oluşuyor. İkinci sezonu ise hala daha devam etmekte. Peki, izleyenleri ekran başına kilitleyen bu dizi aslında neyi anlatıyor? 

Dizi aslında bir 9 kişilik çetesinin İspanya Kraliyet Darphanesi’ne gerçekleştirdiği soygunu konu alıyor. Dizide her bir hırsız kod adı olarak farklı şehirlerin ismini kullanıyor. Fakat hırsızlık hikâyelerinden alışmış olduğumuz çizgiye göre daha farklı bir yaklaşımla karşılaşacaksınız. Bu defa hırsızlar mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde soygunu gerçekleştirip kaçmaktan ziyade binayı terk etmeden daha fazla para basma peşindeler. Çünkü sadece bu şekilde işaretlenmedikleri için çaldıkları paralar polisler tarafından takip edilemez. 11 gün boyunca Kraliyet Darphanesi’nde kalmak için ellerinden geleni yapan soyguncular dizi boyunca ister duygusal, isterse de fiziksel olarak çok yıpranıyorlar. 

Soygun Profesör isimli, 19 yaşından beri aslında resmi kayıtlarda var olmayan biri tarafından planlanıyor. Profesör ülkenin her tarafından farklı suçlara karışmış ve darphane soygunundan başka seçeneği kalmayan suçluları bir araya toplayarak ilk adımı atıyor. İçerideki rehineler, binanın planı, polislerden gelebilecek olası hamleler için hazırlanan soyguncular beş ay sürecinde kendi aralarında da duygusal bağlar kuruyorlar.  Bu zorlu görev için beş aylık bir eğitim sürecinden geçen hırsızlar darphaneye dâhil oldukları andan itibaren bir sonraki hamlelerinin ne olduğunu biliyorlar. Sadece bir plana bağlı kalmayarak, olası durumlarda B, C hatta D planlarına bile hazırlıklı başlıyorlar çalışmalara. 

Ana konu olarak büyük bir hırsızlık ele alınmış olsa da, her bir karakterin soygundan önce yaşadıkları, duyguları ve ilişkileri ele alınıyor. Karakterlerin hissettikleri izleyiciye o kadar açık bir şekilde aktarılıyor ki, belli bir süre sonra dizideki baş kahramanlara karşı empati yaparken bulacaksınız kendinizi. Bir birinden farklı dokuz karakterin her biri aslında farklı bir hikâyenin, yaşanmışlığın kurbanı olarak bu yolda ilerliyor.

Normalde acıma duygusundan yoksun olan hırsızların gerçekleştirdiği vurgun hikâyelerine alışmış olsak da, La Casa de Papel dizisinde hırsızların sadece soyguncu yanları değil aynı zamanda duygusal insani yanları da dikkat çekiyor. Aslında yaşadıkları hayatlar tarafından bu kaosa sürüklendiklerini zaman içinde izleyici de fark ediyor. Aile, kardeşlik, aşk ilişkileri neredeyse her bölümde hassas bir şekilde inceleniyor. Bir taraftan yaptıkları soygunu izlerken bir taraftan da hırsız maskelerinin altında yatan duygusal yanlarına şahit olacaksınız.

Başarılı olmak için tek bir seçenekleri var, polislerden her zaman bir adım önde olmak. Zekice planlanmış bir soygunu gerçekleştirmek için her kes plana göre hareket etmeli. Fakat söz konusu insanlar olunca hata payı her zaman vardır. Duygular işin içine girince bazen dünyanın en ideal planını bile uygulasanız da hatalar yapılabilir. Nefesinizi tutarak izleyeceğiniz dizide kahramanların zor seçimler karşısında uğruna savaştıkları amaçlarını mı, yoksa insani değerleri mi tercih edeceklerine şahit olacaksınız. 

Hikâyeye sadece soyguncular tarafından değil, aynı zamanda o zaman diliminde darphane binasında bulunan insanların da gözünden bakacaksınız. Bazen kaçmak için fırsat kollasalar da, bazen soyguncularla karşılıklı anlayış içinde olmayı başarıyorlar. Her biri farklı bir hayatın kahramanı olan bir grup insanı amaçları uğruna rehin alan soyguncu çetenin belli bir yerden sonra o kadar da kötü kalpli olmadıklarını, her insan gibi belki de günü kurtarmaya çalışırken farkında olmadan buralara kadar geldiklerini gözlemleyeceksiniz. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları