Son günlerde bir anda sosyal medya platformunda çeşitli akımlar başladı. Birçok akım milyonlarca insanı etkisi altında bırakıyor. Özellikle son bir kaç günde patlama yaşayan ünlü veya ünsüz tüm insanları kendine çeken bir uygulama Faceapp uygulaması.

Bu uygulamanın çok donanımlı içeriklere sahip olduğunu söyleyebiliriz. İnsanların görüntüsünü bir anda değiştiren genç veya yaşlı, sakallı, gözlüklü saç rengi, özel diş yapımı gibi birçok farklı özelliklere sahip. Uygulamayı ücretsiz olarak akıllı cihaza sahip olan herkes indirip kullanabiliyor. Son günlerde haberlere dahil yansıyan yaşlanma fotoğrafları ile gündemde olan bu uygulama popülerliğe ulaştı.

Gizlilik Sözleşmesi Dikkat Çekiyor

Faceapp uygulaması özellikle son saatlerde indirme sayısı çok yüksek olduğu için bir anda çökme tehlikesi yaşadı. Programa giremeyen kesim bir süre uygulamayı kullanamadı. Yaşlılık efekti ile başlayan akımın öncüsü Faceapp uygulaması indirirken sizlerden bazı onay ve izinler alarak sözleşme kabulü sağlıyor. Uygulamanın perde arkasında son çıkan detaylarda gizlilik sözleşmesini indirmek isteyen kişiye önce kabul ettirip sonra ücretsiz olarak kullanmaya başlamanıza izin veriyor. 

Uygulamada ücretli pro detayları mevcut. Kredi kartı bilgilerini paylaşarak ücret karşılığında farklı uygulamalarıda kullanmaya başlıyorsunuz. Gizlilik sözleşmesi detayına tüm verilerinizin ve bilgilerinizin başka servislerle paylaşılacağı izni alınıyor. Bu iznin ardından fotoğraflar video ve diğer telefon içinde olan bilgiler başka servislere aktarılıyor. 

Faceapp Uygulaması Özellikleri

Sosyal medya platformu eğlenceli ve keyifli zamanlar geçirmek için tercih ediliyor. Milyonlarca insanın sosyal medya hesabı var. Bu mecrada bir akım başladığı zaman herkes bu akıma dahil oluyor. Bir anda hızla indirilmeye başlanan Faceapp uygulamasının birçok özelliği bulunuyor. Çok talep gören ve ilgiyle takip edilen bu uygulama ile bir anda genç olmanız mümkün hale geliyor. 

Aynı zamanda gözlüklü resminizi, yaşlı ve farklı saç ve stillere sahip olan görüntülerinizi görmeniz mümkün. 30 yıl sonrasını uygulamayı indiren herkes resmini kullanarak görebiliyor. Ünlüler tarafından başlayan bu akım çok trend şekilde hızla büyümeye devam ediyor. Uygulamanın eğlenceli kısmı kadar tehlikeli yönleride olduğunu söyleyebiliriz. Dikkat edilmesi gereken önemli detaylar bulunuyor.

Faceapp Tehlikeli Durumlar Yaratabilir

Bu uygulama her kişinin bilgilerini alıp kendi ortak şirketleri ile paylaştığı için uygulamayı kullanan kişiler için tehlikeli durumlar yaratabilir. Uygulamanın içeriğine girerek detayları görebilirsiniz. Verilen izinleri ve resimlerin telefon bilgilerinin hangi kanallarla paylaşılarak veri aktarımı yapıldığına şahit olacaksınız. Tüm işlemlerin profesyonel hizmet dışında arka planı olduğunu görmekteyiz. Bu uygulamalar sosyal medyayı aktif kullanan kişileri eğlendirmek amaçlı kullanılıyor olsada işin arka bölümünde farklı konular işliyor. Faceapp uygulaması sizi bir anda bu akıma sürükleyen yaşlı halinizi size gösteren başarılı bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Fakat işin diğer tarafında tüm verilere ulaşmak ve verilere erişime sahip bir uygulama görüyoruz. Tüm resimlerinizi ve bilgilerinizi kendi şirketi olan diğer şirketlerle paylaşmayı sizden onay alarak gerçekleştiriyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları