Yatırımda güvenli olan dolar bir süredir ve özellikle şu sıralar fiyatıyla yerinde saysa da sahibine uzun vade de oldukça fazla oranlarda getirisi vardır. Yatırımda meblağ ne kadar çok ise sahibine getirisi de o kadar fazla miktarda olmaktadır.

Kaybettirme riski neredeyse yok olan doların, değeri oldukça yüksek olduğu için kâr oranı da fazla olmaktadır. Hiçbir yatırım aracı kısa vade de bol kâr ettirmediği gibi dolardan da kısa vade de çok yüksek bir kâr beklenmemelidir.

Dolar Alımı Nerelerden Yapılabilir?

Değerli ve güvenli yatırım araçlarından biri olan dolar, birçok yerden kolaylıkla alınabilir. Sadece alınarak değil kişisel banka hesaplarından döviz hesabı açtırılarak faizli yatırılırsa sahibine kat kat kazanç sağlamaktadır.

Bunların haricinde döviz bürolarından, kuyumculardan ve bankalardan almak doları mümkündür. Veya bir yere gitmeden banka hesaplarındaki Türk parası internet üzerinden kolaylıkla dolara çevrilebilir. 

Diğerlerine nazaran bankalardan dolar alınması daha kârlı olmaktadır. Hem fiyatı açısından hem de faize yatırarak getirisini arttırmak mantıklı seçenekler arasındadır.

Dolar Almanın Avantajları Nelerdir?

İnternet üzerinden güvenilir sitelerden de alınması kolaylıkla mümkün olan doların kazanç bakımından hatırı sayılır kârlar sağladığı için yatırımcısı fazla miktarda olmaktadır. Al sat yöntemi ile de kâr oranını bayağı yükseltmektedir. Faizli hesaplarda da daha değerlenmektedir.

Dolar alımı asla riskli değildir. Şans oyunu olmadığı için kaybettirmez tam aksi sahibine çok kısa vade de olmazsa da misli ile günden güne azar azar kazandırmaktadır. Batmayacak olan sağlam yatırım aracı olması ilk tercih edilen sebeplerden biri olmaktadır.

Dolar Ne Zaman Alınmalı?

Yatırım araçlarında akla ilk gelen isimler arasında olan dolar, iyi bir meblağ gelmesi için uzun süre bekletilmek şartı ile fiyatının düştüğü vakitte alınmalı. Kısa süreli yatırımda pek fazla kâr ettirmemektedir.

Altın fiyatlarının yükselmesi ve iç savaşların çıkması bunun yanı sıra ekonomik krizler olması nedeniyle uzunca zamandır fiyatını koruyan dolar, tam şu aralar alınmasının vaktidir.

Kâr için, doların fiyatı düşünce alınmalı yükselince de bozulmalıdır. Bir başka tabir ile iniş çıkış zamanlarında al sat yapılmalıdır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları