Oluşan rekabet ortamıyla ucuzlayan uçak bileti fiyatları da genç gezginlere, dünyanın kapılarını açtı. Klasikleşmiş rotalardan uzaklaşıp özgün bir tatil deneyimi yaşamak isteyenler için hazırladığımız 2019’da popüler olacak yerler listemiz, umuyoruz ki genç gezginlere ilham verecek.

Her yıl değişen tatil trendleri, beraberinde yeni rotaları ortaya çıkarıyor haliyle. Ne de olsa değişen nesillerle beraber eskinin birçok tatil konsepti, maziye karıştı. Gezginler, artık bir yabancı gibi değil; bir lokal gibi gezmeyi tercih ediyor. Yeni nesil gezginler, çoğunluğun tercih ettiği bilindik tatil yerleri dışında, dünyanın etrafında saklı kalmış cennetlerde keşiflere çıkmayı tercih ediyor. Kocaman bavullarla sınırlanmamış, bir sırt çantasıyla özgürlüğün daha ön planda olduğu tatil planları artık daha popüler. 

Algarve, Portekiz

Algarve, Portekiz

Portekiz’in güneyinde, saklı bir turizm cenneti yatıyor. Avrupalı gezginler tarafından uzun zamandır bilinen bu rota, ülkemizde pek popüler olmasa da pırıl pırıl denizi ve doğasıyla 2019’un enlerinden biri olmaya aday. Algarve, gece hayatından huzurlu bir doğa tatili isteyenlere kadar her zevkten gezgine hitap ediyor. Burada çılgın gece partilerine katılmak istiyorsanız, rotanızı Sunset Bar’a çevirin. Şehrin en güzel plajlarını keşfetmek istiyorsanız Ponta da Piedade ve Praia da Amoreira isimlerini not edin. Şehirde kaliteli bir yemek için gitmeniz gereken mekan ise, Hint ve vejetaryen dostu mutfağıyla ünlü Jaipur. En iyi Algarve oteli ise, ziyaretçi puanlarına göre Four Seasons Country Club.

Phu Quoc, Vietnam

Phu Quoc, Vietnam

Bembeyaz kumlarla kaplı tropik sahilleriyle Vietnam, son yılların gözde rotalarından biri ve 2019’da bu durum devam edecek! Vietnam gezisi düşünenler, Phu Quoc Adası’na kesinlikle göz atmalı. Binlerce canlı türünün yaşadığı okyanus sularıyla Phu Quoc, tüplü dalış ve su sporları için sıklıkla tercih edilen bir tatil yeri. Adanın en güzel oteli, denize sıfır konumu ve mükemmel manzaralarıyla InterContinental Phu Quoc Long Beach Resort. Buranın kalamarları çok meşhur, deniz ürünlerini sevmeyenler bile mutlaka tatmalı. “Nerede tadalım?” diyenlere, Mai Jo Fusion Treat isimli restoranı tavsiye ederiz. Phu Quoc’ta görülmesi gereken yer ise, pürüzsüz denizi ve yumuşacık kumlarıyla Ong Lang Plajı. 

Skye Adası, İskoçya

Skye Adası, İskoçya

İskoçya’nın en büyülü yeri neresi sorusunu yöneltirseniz, yerlilerden Skye Adası cevabını alırsınız. Dünyanın saklı cennetlerinden olan Skye Adası, doğanın huzurunu arayan sırt çantalı gezginler tarafından giderek artan bir ilgiyle ziyaret ediliyor. Yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı Skye Adası, yaz sezonu gelince burayı bilen deneyimli gezginler tarafından dolup taşar. Doğa yürüyüşleri, su sporları, tarihi yer gezintileri ve harika plajlarda denize girmek, Skye Adası’nda yapılacak şeyler arasında. Skye Adası gezisinde ilk yapılması gereken şey, çevre turları. Quiraing, Loch Coruisk, Neist Point ve Fairy Glen rotalarını içeren bu doğa turlarında, dünyanın ne kadar güzel olduğunu keşfetmek mümkün. Bölgenin yerel lezzetlerini demek için gidilecek ilk yer ise Edinbane Inn Restaurant olmalı. Kaliteli ve kusursuz hizmet veren uygun fiyatlı otel arayanlar, White Heather Hotel’e rezervasyon yaptırabilir. Etrafta soğuk içeceğini yudumlarken sosyalleşebileceği bir yer bakınanlar ise Carbost’ta bulunan Old Inn’e göz atmalı. 

Athlone, İrlanda

Athlone, İrlanda

2018 Haziran ayıyla beraber, Avrupa’nın önde gelen low-cost (düşük maliyetli) hava yolu firmalarından Ryanair, Türkiye uçuşlarına başladı. Bu da demek oluyor ki artık İrlanda’ya çok uygun fiyatlarla uçabileceğiz!

Athlone, İrlanda’nın tam ortasında bulunan, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla ünlü bir şehir. Athlone, küçük bir şehir olabilir ama burada yapılabilecek çok sayıda şey var.

Athlone, İrlandalıların ünlü yeme içme alışkanlıklarını tadabileceğiniz bir yer. Irish Pub kültürünü yerine yaşamak isteyenler, Athlone rotasını şimdiden bir yere not etsin. Sean’s Bar ve Gertie Brown’s Pub, Irish Pub kültürünü tecrübe edebileceğiniz şık mekanlar arasında. Athlone gezisinde, Derryglad Yerel Kültür Müzesi’ni mutlaka ziyaret edin. İrlanda kültürü ile ilgiliyseniz buradan öğreneceğiniz çok şey var. Athlone Kalesi de rotanızın ikinci durağı olsun. Athlone’da uygun fiyatlı kaliteli bir otel ararsanız, Sheraton Athlone beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacaktır. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları