Hem Güney Amerika'da hem de Kuzey Amerika'da vizesiz olarak girilebilecek ülkeler mevcuttur. Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının vizesiz bir şekilde girebileceği ülke sayısı oldukça fazladır.

Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Meksika dışında, Uruguay, Brezilya, Arjantin gibi güzel ülkelerde vize olmaksızın tur atabilme imkânı sağlıyor. Alfabetik sıraya vizesiz girebileceğiniz ülkeler şöyle sıralanıyor:

• Arjantin

• Bahamalar

• Barbados

• Belize

• Bolivya

Bunların yanında Brezilya, Britanya, Virjin Adaları, Dominika,  Ekvator, El Salvador, Guatemala, Haiti, Honduras, Jamaika, Kolombiya, Kosta Rika, Montserrat, Nikaragua, Panama, Peru gibi ülkeler de vizesiz giriş sağlıyor.

Vizesiz Yerlere Turla Gitmek Daha Mı Avantajlı?

Tatilini yurt dışında geçirmek isteyen ancak vize işlemlerine çok fazla vakit harcamak istemeyen kişiler, vizesiz turlara yönelmektedir. Vize gerektiren ülkeler ve vizesiz gidilebilen turlar karşılaştırıldığı takdirde, vizesiz turlar daha ekonomik görünmektedir. Her şey dahil mantığıyla yapılan bu turlar, ekstra bir masraf harcamanızın da önüne geçmektedir. 

Ulaşım, konaklama ve çeşitli aktiviteler kolaylığı ile sizin bir çaba sarf etmenizi de gerektirmemektedir. Eğer ki daha önce vizesiz bir ülkeye gitmediyseniz ve gittiğiniz zaman ne yapacağınızı bilmiyorsanız turla gitmek tabiî ki de daha avantajlıdır. Çünkü vizesiz gerçekleştirilen turlarda terminalden uçağa nasıl binilir? Gümrükten nasıl geçilir? Havalimanından şehir merkezine nasıl gidilir? Bunun gibi aklınızdaki tüm soruların cevabını bulmanıza turlar yardımcı olmaktadır. 

Vizesiz Gidilen Ülkelerde Ne Kadar Süre Kalabilirsiniz?

Amerika kıtasında Arjantin ülkesinde 90 güne kadar, Bahamalarda sınırsız, Barbados'da 90 güne kadar, Belize'de 90 güne kadar kalabilirsiniz. Bolivya'da 90 güne kadar, Brezilya'da 90 güne kadar, Ekvador'da 90 güne kadar kalma şansınız var. Bunun yanında El Salvador'da 90 güne kadar, Guatemala'da 90 güne kadar, Haiti'de 90 güne kadar, Kolombiya'da 90 güne kadar kalma hakkı veriyor. Ancak Kosta Rika'da 180 gün içinde 90 güne kadar, Saint Kitts'de 180 gün içerisinde 90 güne kadar, Şili'de 90 güne kadar kalabilme hakkınız var. Trinidad ve Tobago'da 30 güne kadar, Uruguay'da 90 güne kadar, kalabilir ve bu ülkelerde çok rahat bir şekilde dolaşabilirsiniz.

Vize İstemeyen Ülkelere Gitmeden Önce Neler Yapılmalıdır?

Seyahatinizin kolaylığı açısından önem arz eden bazı durumlar bulunmaktadır. Bunlar sırasıyla şu şekildedir: - Gideceğiniz ülkeyi seçin. - Pasaport çıkartın. - Ulaşım yönteminizi seçin. - Konaklama yönteminizi ayarlayın. - Çantanızı hazırlayın. Görmek istediğiniz bir ülkeye karar vermek, seyahate başlamadan önce en önemli adımlardan birisidir. Eğer bir ülkeye karar veremiyorsanız, karar vermenizi yardımcı olacak gezi bloggerlarını ve seyehat web sitelerini okuyabilirsiniz. Bu ilham almanızda kolaylık sağlayacaktır. Bu yazılardan karar veremiyorsanız, mail yoluyla da sorabilir ve rotanızı ona göre belirleyebilirsiniz. 

Gideceğiniz ülkede sizi temsil eden bir belge olan pasaport, Gürcistan ya da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dışındaki tüm yurt dışı seyahatlerinizde ihtiyacınızın olacağı bir belgedir. Bu nedenle vizesiz gitmek istediğiniz bir ülkeye gitmeden önce pasaport çıkartmanız mecburidir. Hava yolu, kara yolu, demir yolu ve deniz yolu ulaşım alternatifleri, gideceğiniz ülkeye göre belirlenmelidir. Birçok ülkeye hava yolu ile kolayca ulaşım sağlanabilirken, deniz yolunu kullanarak da bazı ülkelere gitmeniz mümkündür. Diğer halledilmesi gereken bir durumda gideceğiniz yerdeki konaklama yönteminizi ayarlamaktır. 

Gideceğiniz ülkede otel, pansiyon gibi yerler eğer ki gideceğiniz yerde akrabanız yoksa rezervasyon isteyen yerlerdir. Bu nedenle önceden ayarlanması gerekmektedir. Ön hazırlıklarınızı tamamladıktan sonra yolculuk için herhangi bir engeliniz kalmamıştır. Pasaport, otel rezervasyonu ve yeteri kadar paranızı da hazırladıktan sonra kendinize ir sırt çantası hazırlamanız gerekmektedir. Hafif bir sırt çantası hazırlamanız seyahatinizin kolaylığı açısından önemlidir. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları