Avrupa'nın en pahalı 6 şehrinin tanıtımını, neden pahalı oldukları ile ilgili sizler için bir yazı kaleme aldık.

Sık sık seyahat edenlerin tercihleri genel olarak ekonomik anlamda daha uygun ülke ve şehirlerden oluşsa da mutlaka uğradıkları ve büyüsüne kapıldıkları pahalı yerler de yok değil. Daha çok seyahat edebilmenin bir yolu olan uygun bütçeli seyahate karşılık Avrupa’da bulunan bu şehirler tatil bütçelerini biraz zorlasa da görenleri büyüleyen yapılara ve meydanlara ev sahipliği yaptığı için tüm zorlukları unutturuyor. (Bkz: Modatatil) Eğer siz de Avrupa seyahatinizde yeni deneyimler yaşamak isteyenlerdenseniz Avrupa’nın en pahalı 6 şehri listemizden hemen şimdi kendinize bir yer seçerek, erken rezervasyon fırsatıyla uçak biletinizi alabilirsiniz.

Zürih, İsviçre

Zürih, İsviçre

Zengin bir kültürel yapıya sahip olan Zürih Avrupa’nın en pahalı şehirler listesine birinci sıradan yerleşiyor. Danışmanlık şirketi olan Mercer ’in yaptığı araştırmanın sonucunda İsviçre’nin üç şehri sıralamasının başında bulunuyor. Zürih Gölü kıyısında mükemmel bir konuma sahip olan bu şehirde para birimi olarak İsviçre Frangı (CHF) kullanılıyor. Saat kulesinde en büyük çaplı saati misafir eden Zürih’te çıtayı biraz aşağıda tutmak isteyenler için 3 yıldızlı otelleri önerebiliriz. 3 yıldızlı otellerde 1 gecelik konaklama ücreti yaklaşık 150 İsviçre Frangı. 72 saat kullanılabilen toplu taşıma araçlarının ücretleri ise ortalama 50 frang.  (Bkz : modatatil)

Cenevre, İsviçre

Cenevre, İsviçre

İsviçre’nin bir diğer şehri olan Cenevre de pahalılıkta başı çeken şehirler arasında geliyor. Oldukça yüksek standartlı yaşam koşullarının olması Cenevre halkının refah içinde yaşamasını sağlıyor. Sağlık sektöründe gösterdiği ilerleme ve dünyaca ünlü bankaların varlığıyla artan bu zenginlik ve lüks yaşantı Cenevre’ye gelen turistler tarafından bazı durumlarda hoş karşılanmayabiliyor.  Otellerde konaklama ücretleri 100 İsviçre Frangı’ndan başlıyor, ancak otelin konumu ve verdiği hizmetin kalitesi bu ücretleri değiştirebiliyor. (Bkz: Admin Tour)

Bern, İsviçre

Bern, İsviçre

Bern yüzölçümü bakımından İsviçre’nin dördüncü en büyük şehri olma özelliğini taşıyor. Yaşam koşullarının yüksek olduğu bu şehrin tarihi 1911 yılına kadar uzanıyor.  Yaklaşık 3 TL’ye karşılık gelen İsviçre Frangı’nın kullanıldığı Bern en pahalı şehirler arasında ilk sıralarda bulunuyor. Karasal iklimin etkili olduğu Bern’de genellikle yaz aylarında birbirinden eğlenceli festivaller düzenleniyor. Bünyesinde oldukça lüks otelleri barındıran bu lüksün de lüksü şehirde ortaçağ döneminden kalma eşsiz mimari yapıları her adımda görebilirsiniz. Şehir içi ulaşım ağlarının iyi koşullarda olduğu Bern’de günlük tramvay kullanımı için biletlerin ücreti yaklaşık 15 CHF. Sayısız bisiklet kiralama yerlerinin bulunduğu Bern’de depozit olarak 20 CHF gibi bir ücret alınıyor. Saat başına 1 CHF alınan bisikletlerin ilk dört saatlik kullanımı ücretsiz oluyor.

Moskova, Rusya

Moskova, Rusya

Tarihi 1300’lü yıllara dayanan ve küçük bir beylikken Avrupa’nın en pahalı şehirleri listesine giren Moskova sunduğu tatil seçenekleriyle pahalı olmasına karşın her yıl yüz binlerce turistin ilgisini çekiyor. Sahne sanatlarının oldukça ünlü olduğu bu şehir de para birimi olarak Rus Rublesi kullanılıyor. Yoğun bir trafiğe sahip bu şehir de hava alanlarından şehre ulaşımda taksiler 2500-3000 ruble gibi bir ücret talep edebiliyor. Konaklama ücretleri tercihlere göre değişse de oda ücretleri yaklaşık 3500 rubleden başlıyor.

Kopenhag, Danimarka

Kopenhag, Danimarka

Mutlu insanlar ülkesi olarak anılan Kopenhag da para birimi olarak Danimarka Kronu kullanılıyor. 7,5 Danimarka Kronu ise yaklaşık 1 avroya eş değer. Avrupa’nın en pahalı şehirleri listesinde yer alan Kopenhag da şehir içi ulaşım genellikle bisikletle sağlanıyor. (Bkz: umrehattı) Bisiklet kiralama dükkanlarının sıkça bulunduğu bu yerde 6 saatlik kiralama bedeli 12 avro. Danimarka’nın en büyük şehri olma unvanını taşıyan Kopenhag aynı zamanda önemli ticaret noktalarını da içerisinde barındırıyor. Kışların oldukça şiddetli hissedildiği bu şehirde yazlar daha ılık ve yağışlı geçiyor. Toplu ulaşımda bilet ücretleri bölgelere göre derecelendirilerek sunuluyor. Her bölgenin ayrı bir ulaşım ücreti olan Kopenhag da konaklama ücretleri ise tatilcilerin bütçelerini zorlayabiliyor.

Londra, İngiltere

Londra, İngiltere

Adıyla, tarihi dokusuyla ve gezip görülecek birçok yere ev sahipliğiyle Londra birçok kişinin rüyalarını süsleyen şehirler arasında yer alıyor. Tarihinin Roma İmparatorluğu’na dayandığı bu şehir sahip olduğu görkemli Westminster Abbey’in etrafında dolu dolu akıp giden bir şehir hayatına sahip. Önemli ticari noktaların bulunduğu Londra’nın gece hayatı da tarihi kadar ilgi gören seçenekler arasında yer alıyor. Lüks otellerinin gecelik ücretleri 1200-1500 Türk Lirası’na denk gelirken koşulları biraz daha aşağıya çekerek geceliği 800-1000 Türk Lirası’na denk gelen oteller de bulmak mümkün. Para birimi olarak Büyük Britanya Poundu’nun kullanıldığı Londra da taksilerde taksimetreler 2.40 pounddan açılarak kilometre başına yaklaşık 10 pound talep ediyorlar.

Kaynak : Neolacakki Seyahat

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları