Dünyaca ünlü olan Guinness Rekorlar Kitabı her zaman şaşırtan hikayelerle karşımıza çıkıyor. Ancak 2018 yılının baskısında yayınlanan bu rekorlar belki de en tuhaflarını içeriyor. Okurken şaşkına döneceğiniz, kimi yerlerde inanmak istemeyeceğiniz bu rekorlarda yok yok. Bir hayli ilginçliklerle dolu olan bu kitapta Türklerin gururu Mardinli Sultan Kösen en uzun adam olma unvanını korumaya devam ediyor. İşte karşınızda en ilginç özellikleri ile rekorlar kitabının yok artık dedirten kişileri.

Dünyanın En Yaşlı Vücut Geliştiricisi: Jim Arrington

Dünyanın En Yaşlı Vücut Geliştiricisi: Jim Arrington

Tam 70 yıldır vücut geliştirme sporunda kendini gösteren Jim Arrington Guinness Rekorlar Kitabı’nın en yaşlı vücut geliştiricisi özelliğine sahip. Yaşlanmaya inat spor yapmaktan vazgeçmeyen bu adam gençlere ilham kaynağı oluyor. 15 yaşında başladığı bu sporda 70 yılı deviren Jim Arrington 85 yaşında.

Dünyanın En Uzun Bacaklı Kadını: Ekaterine Lisina

Dünyanın En Uzun Bacaklı Kadını: Ekaterine Lisina

Rus kökenli bu genç kadın dünyanın en uzun bacaklı kadını özelliğine sahip. Eski bir basketbolcu olan 29 yaşındaki genç kadın normal boyda birileri ile yan yana geldiğinde farkı tam anlamıyla gözler önüne seriyor. 2 metreyi aşan boya sahip olan Ekaterine Lisina’nın bacak boyu ise 133.096 cm. 47 numara bir ayağa sahip olmasıyla da normal ölçülerin bir hayli üzerinde karşımıza çıkıyor.

Dünyanın En Uzun Tırnaklı Kadını: Ayanna Williams

Dünyanın En Uzun Tırnaklı Kadını: Ayanna Williams

Tırnaklarının görüntüsü ile huzursuzluğa kapılmamıza neden olan Ayanna Williams 60 yaşında. Yıllardır kesmediği tırnakları ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başaran bu kadının tırnak uzunluğu 576.4 cm.

Dünyanın En Uzun Boylu Adamı: Sultan Kösen

Dünyanın En Uzun Boylu Adamı: Sultan Kösen

Türkiye’de bir hayli ünlü olan Mardinli Sultan Köse dünyanın en uzun boylu adamı olma unvanını yine kimseye kaptırmıyor. Kösen 2 metre 51 santimetrelik boyu ile bizleri şaşırtmaya devam ediyor.

Dünyanın En Uzun Köpeği: Freddy

Dünyanın En Uzun Köpeği: Freddy

Guinness Rekorlar Kitabı’nda yalnız insanlar bulunmuyor. Görenleri ilk başta korkutan ancak sonrasında sevimli hareketleri ile kendini sevdirmeyi başaran bu köpek normal köpeklerden oldukça uzun. Dünyanın en uzun köpeği özelliğine sahip olan Freddy’nin yanında birçok kişi küçük kalıyor.

Andre Ortolf

Andre Ortolf

Genç adamın dikkatleri üzerine çeken özelliği biraz alışılmışın dışında. Gözleri kapalı bir şekilde en çok jöle yeme özelliğine sahip olan Andre Ortolf görenlerin iştahını kabartıyor.

Neil Harbisson

Neil Harbisson

Dünyada kafasına anten yerleştiren ilk insan olma özelliğine sahip olan Neil Harbisson’un aslında bunu yapmakta oldukça insani bir amacı bulunuyor. Doğuştan renk körü olan ve renkleri hiçbir zaman görmemiş olan bu genç adam kafasında bulunan antenden gelen frekanslar sayesinde renkleri ayırt edebiliyor.

April Choi

April Choi

Yumurta kırmanın da rekoru mu olurmuş demeyin April Choi 30 saniyede en çok yumurtayı kırarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanmış. Hem de bu yumurtaları bir kırbaç ile kırıyor.

Dünyanın En Uzun Boylu Kedisi: Arcturus

Dünyanın En Uzun Boylu Kedisi: Arcturus

Dünyanın en uzun boylu kedisi olma özelliğine sahip olan Arcturus patilerinin üzerine uzandığında bir insanın beline kadar gelebiliyor. Ayrıca kedi Arcturus en uzun kuyruklu kedi olan Cygnus’un da kardeşi.

Tom Koltun

Tom Koltun

En büyük bebek arabasına sahip olan Tom Koltun bu araba ile Guinness Rekorlar Kitabı’nda yerini alıyor.Yetişkinlerin rahatlıkla sığdığı bu bebek arabası oldukça tezat bir durum ortaya koyuyor.

Hunter Ewen

Hunter Ewen

Bir saat içerisinde normal bir insanın şişirdiği balonun üç dört katını şişirebilen Hunter Ewen oldukça güçlü bir nefese sahip.

Jackie Miley

Jackie Miley

Sevimli bir kadın olan Jackie Miley dünyanın en büyük ayıcık koleksiyonuna sahip. Yıllarını verdiği bu koleksiyonda çeşit çeşit ayıcık var. Özellikle çocukların içerisinde çıkmak istemeyeceği bu koleksiyonda 8025 tane oyuncak ayı bulunuyor.

Eric Jaskolka

Eric Jaskolka

X-men hayranlığını sahip olduğu koleksiyon ile gözler önüne seren Eric Jaskolka bu koleksiyonu ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanmış. X-men karakterlerinin sayısız çeşidi bulunan koleksiyonun sayesinde insanın kendini filmin içindeymiş gibi hissetmesi mümkün.

Benny Harlem

Benny Harlem

Saçları ile görenleri şaşkına çeviren Benny Harlem ne en kıvırcık ne de en uzun saçlara sahip. En yüksek saç modeli olarak adlandırılan genç adamın saçı gökyüzüne doğru ilerliyor. Saçları ile Benny Harlem en yüksek saçlı insan olma özelliğine sahip.

Dünyanın En Uzun Kirpikli İnsanı: You Jianxia

Dünyanın En Uzun Kirpikli İnsanı: You Jianxia

Uzun kirpik sevdasını başka bir boyutuyla gözler önüne seren Çinli You Jianxia’nın kirpikleri yanaklarına kadar uzanıyor. 12.4 cm uzunluğunda kirpikleri ile genç kadın Guinness Rekorlar Kitabı’nda karşımıza çıkıyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları