Havacılık dünyasının önde gelen araştırma şirketi 'Skytrax'ın kullanıcılarının görüşlerini ve oylarını alarak düzenlediği "en iyi ekonomik hava yolu şirketi'' araştırmasının sonuçları açıklandı. 105 farklı ülkeden 20 milyonu aşkın kullanıcının katıldığı ankette 325 farklı hava yolu şirketi değerlendirmeye alındı. 49 ayrı parametre üzerinden değerlendirmeye alınan şirketler arasında en iyi ekonomik hava yolu şirketi Air Asia seçildi.

IndiGo

IndiGo

Hindistan'ın Yeni Delhi merkezli hava yolu firması IndiGo, 2006 yılında kurulmuş. Kurulduğu yıldan itibaren önce Asya, daha sonra da dünya genelinde en iyi ekonomik hava yolu şirketleri arasına girmeyi başarmış. Filosuna yeni eklediği 100 adet Airbus 320 ile IndoGo, yakın zamanda filosunda bulunan uçak sayısına 400'e çıkarmayı hedefliyor. IndiGo, araştırma kapsamında hem fiyat bakımından hem de uçak içi servisleri bakımından ön plana çıkıyor.

Southwest Airlines

Southwest Airlines

40 senenin üzerinde verdiği hizmetlerle bilinen Southwest Airlines'ın filosunda 700'ü aşkın uçak yer alıyor. Geniş bir ulaşım ağına sahip olan hava yolu firması, özellikle belirli bir limitin üzerinde olmayan ve yanınızda taşımayıp bagaj bölümüne verdiğiniz valizlerden ek ücret talep etmemesiyle araştırmaya katılan kullanıcılardan tam not almış. 

Azul Brazilian Airlines

Azul Brazilian Airlines

Brezilya menşeli hava yolu firması Azul Brazilian Airlines, seferlerini genellikle ülke içerisinde düzenlese de "Güney Amerika'nın en iyi personele sahip havayolu firması"  ve "Güney Amerika'nın en iyi ekonomik havayolu firması" unvanlarını elinde bulunuduruyor. Airbus, ATR ve Embraer marka uçakları filosunda barındıran Azul Brazilian Airlines gün geçtikçe Avrupa ve Amerika kıtalarına düzenledikleri seferleri artırmayı hedefliyor.

AirAsia X

AirAsia X

Dünyanın en ekonomik hava yolu şirketlerinden bir diğeri olan AirAsia'nın uzun mesafeli uçuşlar için yarattığı bir alt marka olan AirAsia X, kullanıcılarına muhteşem fırsatlar sunuyor. Malezya merkezli hava yolu firması filosunda Airbus A330 – 300 tipi uçaklar başı çekiyor. Premium ve ekonomik kabinlerin bulunduğu uçaklarda özellikle premium kabinindeki başarısı müşterilerin üst düzey memnuniyetini sağlıyor.

Jetstar Airways

Jetstar Airways

6 senedir Okyanusya bölgesinin en iyi ekonomik hava yolu firması seçilen Jetstar Airways, Melbourne merkezli bir hava yolu firması. Filosunda çoğunlukla A320 ve Boeing 787 Dreamliner marka uçaklar yer alıyor. Aynı zamanda Avustralya'nın yerel hava yolu şirketi Qantas'ın da alt markası olarak biliniyor.

Virgin America

Virgin America

2016'da Alaska Havayolları'na 2.6 milyar dolara satılan Virgin America, dünyanın en çok tercih edilen ucuz yollu hava yolu firmalarından bir tanesi. Merkezi San Francisco'da olan şirket, 2019 yılı itibariyle farklı bir adda ve farklı bir yapıda seferlerini düzenlemeyi hedefliyor.

EasyJet

EasyJet

20 seneyi aşkın tecrübesiyle hava yolu sektörünün önce firmalarından bir tanesi olan EasyJet'in filosunda 200'e yakın uçak bulunuyor. Avrupa'da 800 farklı destinasyona uçuş seferleri düzenleyen hava yolu firmasının önümüzdeki yıllarda hedefi, daha ucuza daha kaliteli hizmet vererek uçak sayısını artırmak ve destinasyon noktalarını çoğaltmak.

JetBlue Airways

JetBlue Airways

1998 senesinde New York'ta kurulan JetBlue Airways, bünyesinde pek çok farklı hizmeti barındırıyor. Kendine özgü ışıklandırması, Amerika'nın en geniş A320 kabin içine sahip olması, ücretsiz televizyon yayını, ücretsiz atıştırmalıklar ve yiyecekler ile ekonomi sınıfında uçmayı tercih eden kullanıcıların göz bebeği haline gelmeyi başarmış. 

Norwegian

Norwegian

5 senedir üst üste Avrupa'nın en ekonomik hava yolu firması seçilen Norwegian, uzun mesafeli uçuşlarda ise ekonomik açıdan dünyada 1 numara olma unvanını taşıyor. Amerika'da bulunan rakiplerine karşın ekonomik transatlantik uçuşlarıyla çoğu firmayı rahatsız eden Norwegian, yöntem ve ilerleyiş bakımından çoğu tartışmanın odak noktası olsa da kullanıcıların halen en çok tercih ettiği hava yolu firmaları arasında bulunuyor.

AirAsia

AirAsia

15 senede yeniden yapılanarak şahlanan ve son 9 yılda dünyanın en ekonomik hava yolu firması olan AirAsia, müşteriyle olan ilişkilerinde de son derece titiz. Ayrıca uçuş ekibine verdikler eğitimle müşterilere nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda diğer firmalarına taş çıkartan AirAsia, uzun yıllar birincilik tahtını kimseye kaptırmayacakmış gibi gözüküyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları