İstanbul’da dünyanın birçok ülkesinin geleneksel yemeğini bulabilirsiniz. Dünyanın her tarafından esintiler taşıyan İstanbul restoranları kaliteli yemekler sunarak dünyanın bir numaralı yemek merkezi olmaktadır.

. İstanbul’da Çin mutfağından İspanyol mutfağına kadar birçok medeniyetin kültürel içerikleri mevcuttur. İstanbul’un bazı restoranları kendi ülkesinde yapılandan daha güzelini yapıp sunabilmektedir. Örneğin İtalyan mutfağından bir yemeği İstanbul’da çok daha güzelini yiyebilirsiniz.

İstanbul sokaklarında gezinirken aklınıza birden Japon mutfağından ramen geldiyse eğer veya standart düşünülen kebap akla geldiğinde en iyi restoranları burada bulabilirsiniz. İstanbul’da genel olarak en iyi restoranların bulunduğu semtler;

• Nişantaşı

• Beyoğlu

• Beşiktaş

• Şişli gibi semtler olmaktadır. 

Bu semtlerde yazılabilecek en iyi 5 restoran;

Adana Ocakbaşı

Adana Ocakbaşı, İstanbul’un en iyi kebapçısı olarak karşımızı çıkmaktadır. İstanbul’da akıllara kebap geldiğinde anında Adana Ocakbaşı’na gidilmesi gereklidir. Adana Ocakbaşı’ndan kebabı yediğinizde müdavimi olacaksınız. Uzun yıllardır değişmeyen ustası Doğan Usta kebabın sırrını gayet iyi bilmektedir. İstanbul’un şişli semtinde bulunan mekânda içkili bir şekilde yemeğin tadını çıkarmak 100-150 TL arasında hesap çıkarmaktadır.

Cecconi’s

İstanbul’un, en iyi İtalyan resorantı olan Cecconi’s, Beyoğlu semtinde bulunmaktadır. Bu restoran İtalya’da ki birçok restoranttan iyi olmakla birlikte kendisini ön plana çıkaracak mükemmel içerikleri ile birlikte müşterilerini memnun etmeyi düşünmektedir.  Venedik menşeli, modern İtalyan restoranlarını andıran görüntüsüyle yeni bir dünyada yemek yiyormuş gibi hissedilecektir. Cecconi’s, Soho House bünyesinde dünyanın birçok yerinde şubesi bulunmaktadır.

İstanbul’da kaliteli ve en iyi hizmeti sunan mekânlardan birisi olan Cecconi’s, eğer bir İtalya restoranında yemek istiyorsanız, aklınıza gelebilecek ilk tercihlerden birisidir. Allesio Biangini’nin hazırlamış olduğu yemekler gerçekten de sizi tatmin edecektir. Restoranın konsepti şık tasarım eşyalardan oluşmuş ve renk uyumu gözleri yormayacak ve içinize mayhoş bir hava verecek kadar iyidir. İçerinin kokusu size sakinlik verecektir. Restoranın garsonları size mükemmel hizmet sunmak için emrinize amade dinlemektedir.

Burada yemekten önce alacağınız bir kokteyl bulunmaktadır. O zamanın havasına göre hazırlanan kokteyl sizi gerçekten memnun edecektir. Bunu denemeden kesinlikle geçmeyin. Restorana gidildiğinde yaklaşık 300-500 lira bir hesap ödeyeceğinizi düşünüyorum. Ortalamaya göre yüksek fiyatlarda olan yemek, konsept durumundan dolayı her zaman bir adım öndedir.  

Lacivert

İstanbul Boğazı’nda olan restoran, en iyi manzaraya sahip restoranlardan birisidir. Akdeniz mutfağının en gözde yiyeceklerini müşterilerine sunan Lacivert Restoran 1999 yılında kurularak bir boğaz klasiğini gerçekleştirmeyi sürdürmektedir. Lacivert restoran, kış zamanında camekan konsepti ile içeriden, yaz zamanında ise müşterilerini terasa alarak, bütün müşterilerinin manzaraya şahit olmasını sağlamaktadır.

Spago

Menşei Amerika olan bu restoranın uluslararası bir şekilde ilk restoranı Nişantaşı-İstanbul’da açılmıştır. Çiftlikten masaya akımının öncülerinden olan restoran, doğal hayat ve organik besinler başlığıyla hizmet vermektedir.

Inari Sushi Omakase

İstanbul’un en iyi sushi restoranı olan İnari Sushi, yeni konsepti ile birlikte 4 yıldır Beşiktaş’ta hizmet vermektedir. Uzak doğu ülkelerinin medeniyetlerinden gelen eşsiz lezzetler bu restoranda sunulmaktadır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları