Batı Avrupa’nın en gözde şehri ve Belçika’nın başkenti olan Brüksel, bünyesinde NATO gibi birçok uluslararası kuruluşu da barındırdığı için, Avrupa’nın başkenti olarak da biliniyor. Mimari ve sanatın buluştuğu şehir meydanı Grand Place, farklı yüzyıllara ait yapılarla UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alıyor. Sözü fazla uzatmadan; ulaşımdan sanata, festivallerden alışverişe kadar birçok konuda kendini ispatlamış olan Brüksel’e yakından bakalım.

Gezilecek Yerler

Gezilecek Yerler

Grand Place: Avrupa’nın en hareketli meydanlarından biri olan Grand Place, mağaza ve kafeleriyle günün her saatinde yararlanabileceğiniz sosyal olanaklara sahip.

İşeyen Çocuk Heykeli: Bir çocuğun, yakalandığında ajan olduğu belli olmasın diye veya patlamak üzere olan bir bombanın üzerine işediği gibi birçok hikâye anlatılan heykeli mutlaka görmelisiniz.

Cinquantenaire Parkı: İçerisinde küçük gölcüklerden şelalelere, bahçelerden tarihi eserlere kadar birçok farklı değeri bulunduran park, Belçika’nın özgürlüğünün 50. yılını temsil ediyor.

Aziz Micheal ve Aziz Gudula Katedrali: Victor Hugo’nun Gotik mimarinin en saf çiçeği diyerek betimlediği bu yapının bir bölümü, ziyaretçiler için müze görevi görüyor. 

Yapılacak Aktiviteler

Yapılacak Aktiviteler

Brüksel’e gelenlerin başlangıç noktası; birbirinden güzel yapıları içerisinde barındıran, kafeleriyle ve çikolata dükkânlarıyla cazibe merkezi olan Grand Place oluyor. Sonra, oldukça yakın mesafede bulunan ve gittiğinizde hakkında etkileyici hikâyeler anlatılan İşeyen Çocuk Heykeli’ni ziyaret edin. Şehrin her köşesinde karşılaşabileceğiniz, dünyaca meşhur, her biri birbirinden farklı lezzetlere sahip Belçika çikolatalarının bulunduğu dükkânlara uğramadan olmaz. Ayrıcı, Belçika’nın çok sayıda ülkeye ihraç ettiği ve farklı aromalara sahip biralarının tadını çıkarın.

Yeme İçme

Yeme İçme

Özellikle Fransız mutfağının esintilerini görebileceğiniz, Avrupa ülkelerinin bütün lezzetlerini birleştiren Belçika mutfağı gerçekten de çok çeşitli. Bazen canınızın çektiği ve fazla seçeneğe sahip olmadığınız waffle’ı, ana vatanında yemenizi tavsiye ederiz. Farklı tat ve şekillere sahip çikolatalar konusunda Brüksel’in eline hiçbir ülke su dökemez. Belçika’ya özgü eels denilen yılan balığını, speculoos ve waterzooi gibi lezzetleri; Fin de Siècle, Noordzee Mer du Nord adlı mekânlarda deneyebilir, damak tadınızın çeşitliliğini arttırabilirsiniz.

Konaklama

Konaklama

Birçok farklı milleti bünyesinde barındıran Ixelles/Elsene Bölgesi, gezmeyi her şeyden çok sevenlerin ve gece hayatına önem verenlerin konaklayabileceği otellere sahip. Özellikle Hygge Hotel, eşsiz mimariyle ve oldukça uygun fiyatlarıyla ziyaretçilerin en çok tercih ettiği yer. Şehrin içinde bir köy olarak betimlenen Saint Gilles Bölgesi, kültür ve sanat bakımından büyüleyici bir atmosfere sahip olduğu için, bu bölgede bulunan ve bütün ayrıntıların düşünüldüğü Novotel Brussels Centre Midi, değerlendirebileceğiniz oteller arasında yer alıyor. 

Alışveriş

Alışveriş

Ziyadesiyle bahsettiğimiz Brüksel çikolataları, alışveriş konusunda ilk sırada yer almalı. Birbirinden farklı aromalara sahip çikolatalardan kutu kutu aldıktan sonra, gezinizi ölümsüzleştirmek için; bira, antika eşya, kristal objeler ve danteller diğer seçenekleriniz olabilir. Kendi çocuklarınıza veya çevrenizde bulunanlara, şehrin meşhur çizgi roman karakterlerinin bulunduğu tişörtlerden alıp, hediye edebilirsiniz. Bahsettiğimiz bütün bu hediyelikleri, Grand Place’de bulunan dükkân ve butiklerden uygun bir fiyata alabilirsiniz. Eğer dünyaca ünlü markalarla ilgileniyorsanız, Boulevard de Waterloo’da bulunan alışveriş merkezleri oldukça iyi bir seçenek olarak karşınıza çıkacak.

Eğlence ve Gece Hayatı

Eğlence ve Gece Hayatı

Yılın her ayında farklı festivallere ev sahipliği yapan Brüksel, kültür ve sanat alanında uluslararası arenada üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getiriyor. Şubat ayında gerçekleşen Animasyon Film Festivali ve ekimde düzenlenen BRXL Bravo Sanat Festivali, ön plâna çıkan etkinlikler arasında. Kozmopolit yapısından dolayı, gece hayatı konusunda uzmanlaşmış olan Brüksel, 50’den fazla mekânıyla ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Merkezde bulunan Le Nostalgia, meşhur Brüksel biralarının tadını nostaljik müzikler eşliğinde çıkarabileceğiniz hoş bir mekân.

Ulaşım

Ulaşım

Brüksel’de, BRU ve Charleroi adında iki tane havaalanı bulunuyor. Ülkemizin tüm şehirlerinden aktarmalı uçuşlar bulunurken, İstanbul ve Antalya’dan aktarmasız olarak Brüksel’e ulaşım sağlamanız oldukça kolay. Şehirde en çok kullanılan ulaşım aracı bisiklet olduğu için, günlüğü 15 avro karşılığında bisiklet kiralayarak istediğiniz yere gidebilirsiniz. Ayrıca, kendinize bir Brüksel Kart edinirseniz, otobüs ve tramvaylardan ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz.      

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları