Karadeniz Bölgesi 7 bölgemizden birisidir. İsmini Karadeniz'den alan bu bölgenin sınırları, Sakarya Ovasının doğusundan Gürcistan sınırlarına kadar uzanmaktadır.

Karadeniz Bölgesine bağlı 18 tane il bulunmaktadır. Karadeniz Bölgesinde bulunan bu illerin her birinde gezilip görülmesi gereken sayısız yer bulunmaktadır. Bunların en çok beğeniye sahip olanları gezi listelerinin en başında yer alan yerler arasındadır.

Saklı Cennetler

Sümela Manastırı – Trabzon: Altındere Köyü sınırları içinde yer alan bu yer Maçka ilçesine bağlıdır. Yüksek bir yerde bulunan Sümela Manastırı oldukça bir alanda yer almaktadır. Öğrenci odaları, mutfak, misafirhane, kutsal ayazma, ve kütüphane bölümlerinden oluşan Sümela Manastırı kendine özgü bir mimariye sahiptir. MS 375 ve 395 yılları arasında yapılmış olduğu tahmin edilmektedir. Süslemeleri, freskleri, iç ve dış mimarisi ile görülmeye değer tarihi eserler arasındadır.

Boztepe – Trabzon: Karadeniz'in uçsuz ve bucaksız muhteşem manzaralarının seyredildiği Boztepe, turistlerin vazgeçilmez uğrak yerleri arasındadır. Boztepe çıktıktan sonra çay içip güzel manzarayla vakit geçirirken, bol bol fotoğraf da çekebilirsiniz.

Uzungöl – Trabzon: Çaykara ilçesine 19 km uzaklıkta yer alan Uzungöl'e, Trabzon merkezinden ya da Haldizen Deresinin kapanması sonucu ile oluşan Uzungöl, muhteşem güzelliği ile herkesi büyülemektedir. Uzungöl’ün çevresinde bulunan hediyelik eşya, alabalık dükkânları, cami ve konaklama tesisleri de yeşilliklerin içindeki güzelliklerden bazılarıdır. En güzel fotoğraf karelerini yakalayabileceğiniz Uzungöl'de ayrıca lezzetli bir balık keyfi de yapabilirsiniz.

Karadeniz’in Görülesi Yerleri

Zil Kalesi – Rize: Antik çağlarda kurulmuş akropol özelliğe sahip, bir höyüğün üzerine inşa edilmiş Roma kalesidir. Rize ilimizin Çamlıhemşin ilçe merkezinin tam olarak 15 km güneyinde yer almaktadır. 13. Yüzyılda Trabzon Rum imparatorluğu tarafından inşa edilmiş olan Zil kalesi, Fırtına vadisine hâkim bir konuma inşa edilmiştir. Göz kamaştıran güzelliğiyle, Karadeniz'in gözdeleri arasında yer almaktadır.

Ayder Yaylası – Rize: Çamlıhemşin ilçesinin 19 km güneydoğusunda ve deniz seviyesinden 1350 metre yükseklikte yer alan Ayder Yaylası'nın etrafı, kayın ve ladin ormanlarıyla kaplıdır. Mevsim fark etmeksizin Ayder yaylasında kar bulunmaktadır. Yaylada kaplıcalar da yer almaktadır ve her yıl festivaller düzenlenmektedir.

Bolu’da Çok İlgi Gören Yerler

Gölcük Gölü-Bolu: Bolu merkezden 17 km uzaklıkta yer alan Gölcük Gölü, kelimenin tam anlamıyla bir tabiat cennetidir. Türkiye'nin birçok yerinden ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin kesinlikle uğraması gereken yerler arasındadır. Bir göl resmine bakıp, ne kadar güzel bir gol olduğuna karar vermek istiyorsanız kesinlikle Gölcük'e uğramanız gerekmektedir.

Valla Kanyonu – Kastamonu: Dünyanın en derin ikinci kanyonu olan Valla kanyonu, rehbersiz girişlere kesinlikle kapalıdır. Çünkü burada gezmek çok güzel olmasının yanı sıra oldukça tehlikelidir. Kastamonu ilinin Pınarbaşı ilçesine bağlı Muratbaşı Köyü sınırlarından gidilmektedir. Geçmişte yaşanmış bir kaç olaydan sonra bu tabiat güzelliği yer, vahşi cennet olarak da bilinmektedir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları