Lozan Barış Antlaşması’nın 96. Yıldönümünü Heybeliada İnönü Evi’nde kutlandı.

Lozan Barış Antlaşması’nın 96. Yıldönümü Heybeliada İnönü Evi’nde kutlandı

Lozan Barış Antlaşması’nın 96. Yıldönümü Heybeliada İnönü Evi’nde kutlandı

İnönü Vakfı, ÇYDD ve Adalar Belediyesi tarafından düzenlenen anma toplantısının konuk konuşmacı olarak  Alev Coşkun katılım göstermiştir.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker,katılımcıların toplantıya gösterdikleri yoğun ilgiye üzerine teşekkür etti.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, “24 Temmuz da, 30 Ağustos da bizim bayramımız, kutlu olsun. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’nün yaptıklarından aldığımız güç ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül yaptığı konuşmada Lozan Antlaşması’nın önemini  şu sözlerle belirtmiştir:  “Bizim bir şeylerin kıymetini kaybettikten sonra anlama gibi bir özelliğimiz var.Lozan geçmiş dönemlerde tekrar gündeme geldi, siyasiler Lozan Antlaşmasını tartışmaya açmaya çalıştılar. Biz birçok değerimizi kaybettik, özgürlüklerimizi kaybettik, medyamızı kaybettik bunların değerini sonradan anladık. Parlamenter sistemi kaybettik o bakımdan sağlam değerlerimize kuruluşumuzdaki köklü temellerimize sahip çıkalım değerlerimizi koruyalım.” diye gösterdi.

Anma etkinliğine ÇYDD Öğrencisi Bahar Zeynep Aşçı’nın arpdinletisiyle devamlılık gösterdi.

Anma toplantısının konuk konuşmacısı olan Alev Coşkun, Cumhuriyetin temel felsefesine, Atatürk’ün aydınlanma devrimlerine, Cumhuriyeti kuran
Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun en yakın arkadaşı silah arkadaşı İsmet İnönü’ye sistematik olarak saldırıyorlar. Lozan Antlaşması Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası düzeyde kabul edilişidir. Atatürk Lozan Antlaşmasıyla ilgili olarak  “ Bu antlaşma, Türk milletine karşı, yüzyıllardan beri hazırlanmış ve Sevr Antlaşması ile tamamlandığı sanılmış büyük bir suikastın sonuçsuz kaldığını bildirir bir belgedir. Osmanlı tarihinde benzeri görülmemiş bir siyasi zafer eseridir!” İşte bu en güzel cevaptır, şeklinde ifade etti.

Alev Coşkun konuşmasını Atatürk’ün İsmet İnönü’ye gönderdiği telgraf ile son bulmuştur.



Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları