İskandinav Yarımadası’nın batısında konumlanan Norveç, Kuzey Avrupa’nın en güzel ülkelerinden biri. Dünyanın en zengin ülkelerinden biri olarak da bilinen Norveç, aynı zamanda refah seviyesi en yüksek ülkeler arasında da yer alıyor.

Özellikle kış aylarında yüz binlerce ziyaretçisi olan Norveç’in doğal güzellikleri, kayak merkezleri ve yemyeşil alanları kesinlikle görülmeye değer. Bugünkü yazımızda Norveç’in en çok ziyaret edilen yerlerini ele aldık; hazırsanız başlayalım:

• Bergen

•	Bergen

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne adını yazdırmış olan Bergen, yüzölçümü bakımından Norveç’in en büyük 2. şehri olma özelliğini taşıyor. Bergen’de mutlaka görmeniz gereken yerler arasında Bergen Sanat Müzesi, Bergen Bilim Merkezi, Bergen Dekoratif Sanatlar Müzesi, Bryggen Limanı, Azize Mary Kilisesi ve Hansa Ticaret Birliği Müzesi bulunuyor. Şehrin alışveriş cenneti olarak bilinen bölgesi olan Fisketorge ise meşhur Bryggen Limanı’nın hemen sonunda yer alıyor. Avrupa’nın en büyük akvaryumlarından biri olan Bergen Akvaryumu’nu da gezmeden Norveç turunuzu sonlandırmayın.

• Oslo

•	Oslo

Aynı zamanda Norveç’in başkenti ve en kalabalık yerleşim yeri olma özelliğine de sahip olan Oslo, sakinliği ve modernliği ile dikkatleri üzerine çekiyor. Üçte biri fiyortlardan oluşan bu şehir, harika manzaralara şahit olmanıza olanak sağlıyor. Ayrıca bünyesinde barındırdığı şehir parkları ve yeşil alanlarıyla beraber tam bir outdoor aktivite merkezi olan Oslo, soğuk olmasına rağmen kendinizi bir an önce dışarı atmak isteyeceğiniz cinsten, büyüleyici bir yer. Geçmişten günümüze tüm ihtişamıyla ulaşmayı başarmış onlarca müzeye ev sahipliği yapan Oslo, aynı zamanda Nobel Barış Merkezi ile de ünlü bir metropol. 50 civarında müzesiyle “Müzekent” lakaplı bu şehirdeki meşhur The Scream tablosunun da olduğu Munch Müzesi’ni gezmeden Norveç turunuzu sonlandırmamalısınız. 

Tromso

Tromso

Norveç’in kuzeyinde yer alan ve 18. yüzyıldan kalma ahşap evleriyle meşhur bu şehrin büyük kısmı Tromsova Adası üzerinde konumlanıyor. Huş ağacı ormanları ve müzeleriyle ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim yaşatan Tromso, aynı zamanda ev sahipliği yaptığı Storsteinen Dağı ile de muazzam fiyort manzaraları sunmayı garanti ediyor. Teleferikle gidebileceğiniz bu dağda nefes kesen manzaraların tadına doyabilir, aynı zamanda tüm şehri kuş bakışı izleme şansını da yakalayabilirsiniz. Ayrıca dünyada Kuzey Işıkları’nı en iyi şekilde görebileceğiniz yerlerin başında Tromso’nun geldiğini de söylemeden geçmeyelim. Bakınız : Modatatil

• Jotunheimen Milli Parkı

•	Jotunheimen Milli Parkı

Norveç’in en yüksek tepelerine ve 275 metre yükseklik ile en büyük akarsuyu olan Vettisfossen’e de ev sahipliği yapan Jotunheimen Milli Parkı,ülkenin güney kısmında yer alıyor. Dağlarda bulunan küçük pansiyonları ve patikaları ile trekking cenneti olarak nitelendirilen bu park, sunduğu eşsiz manzaralar ve kendine has havasıyla unutulmaz bir deneyim vadediyor. 

• Svalbard

•	Svalbard

Dünyanın en kuzeyindeki yerleşim yeri olarak bilinen ve yaklaşık 3000 nüfuslu olan Svalbard, 1920’den beri Norveç yönetimi altında olan bir takımada. İnsan eli değmemiş buzulları, kutup tilkileri, kutup ayıları ve daha nice vahşi hayvana ev sahipliği yapıyor. Eğer imkânınız olursa ve vahşi doğaya ilginiz varsa mutlaka bir gemi turuna katılarak Svalbard’ı baştan sona gezmenizi öneriyoruz.

• Trondheim

•	Trondheim

997 yılında kurulan ve günümüze dek onlarca kültür ve medeniyetin beşiğinde olan bu yer, aynı zamanda Norveç’in 3. büyük şehri olma unvanına sahip.  Her yaştan ve zevkten insanın keyif alabileceği şeyler sunan Trondheim’in, geçmişten izler taşıyan sokaklarında yürüyüp zamanda yolculuğa çıkabilirsiniz. Özellikle Nidaros Katedrali ve Sveresborg Kalesi şehirde gezilecek yerler listesinin başını çekiyor. (Bkz : Modatatil) Bunun yanı sıra Trondheim zamanında Vikinglere başkentlik yapmış olduğu için de hem yerli hem de yabancı turistlerin ayrı bir ilgisini çekiyor. Norveç’te kültürel ve tarihi bir deneyim yaşamak için gitmeniz gereken yegâne yer Trondheim…

Geiranger

Geiranger

Ålesund şehrine bağlı turistik bir kasaba olan Geiranger, UNESCO’nun Dünya Mirasları Listesi’nde yer alıyor. Ayrıca Lonely Planet tarafından İskandinav Yarımadası’nın en güzel seyahat noktası olarak seçilen buküçük ve şirin kasaba, aynı zamanda haziran ayında birçok renkli ve eğlenceli festivaliyle de her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Eğer Norveç’in en büyük 2. fiyorduolan Geiranger’a uğrarsanız, Sisters Şelaleleri ve Norddal Kasabası’nı da görülecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz. 

Kaynak : Modatatil.com

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları