Sosyal medyanın gücü artık herkes tarafından kabul edilmiş durumda. Dijital ortamda kendini göstermeye başlayan yeni trendlerin başında ise sosyal medya fenomenliği geliyor.

 İnsanları sosyal medya hesapları üzerinden belirli bir kitleye sahip oluyor ve yaptıkları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Birçok kişinin rüyası olan sosyal medya fenomenliği için ise ciddi bir çaba harcamanız gerek. Bazı yolları takip ederek insanlara kendinizi gösterebilir, fenomen olmanın tadını çıkarabilirsiniz.

Aktif Olun

Aktif Olun

Eğer sosyal medyada fenomen olmak amacı ile bu yola çıkıyorsanız sanal ortamlarda aktif olmanız gerekiyor. Son dönemlerin sosyal medya detoksları bu süreçte hiç de size göre değil. Takipçilerinizin sizi varlığınızı hissetmesi ve yeni takipçileri beraberinde getirmesi gerekiyor. Bu nedenle uzun süre paylaşım yapmama durumları insanların sizi unutmasına neden olabilir. Daha da kötüsü aktif olmayan hesaplar her geçen gün takipçi kaybedebilir.

Paylaşım Kalitenize Dikkat Edin

Paylaşım Kalitenize Dikkat Edin

Çalıntı ya da basit paylaşımlar insanların ilgisini çekmek için iyi bir seçenek değil. Sosyal medyada fenomen olabilmek için paylaşımlarınızı kaliteleri içeriklerden oluşturmanız önemli. İçeriğinizin ne anlatmasını istediğinize karar verip u doğrultuda paylaşım yapabilirsiniz. Bu sayede seslendiğiniz kitleyi de yakalayabilirsiniz.

Reklam Alın

Reklam Alın

Bu ilk zamanlarda belki biraz zor olabilir. Ancak takipçi sayınızı arttırdıkça bazı marka ya da firmalar ürünlerini sizin vasıtanız ile müşteriye sunmak isteyebilir. Bu nedenle böyle yerlerden gelen teklifleri değerlendirmek ve doğru şekilde kullanmak oldukça önemli.Ancak güvenmediğiniz firmaların reklamlarını almanız sonrasında olumsuz sonuçlar doğurabilir. Size güvenip o ürünü alan takipçinizi yanlış yönlendirmeniz onları kaybetmenize neden olur.

Etkileşimden Kaçınmayın

Etkileşimden Kaçınmayın

Sosyal medya kullanan kişiler iyi bilir ki bu mecrada paylaşım yaptıktan sonra en önemli seçenek etkileşim. Eğersiz takipçileriniz ile etkileşim halinde olursanız insanların size olan sempatileri de o kadar artar. Atılan yorumları beğenmek ya da yorumlara cevap vermek takipçinizin kendini değerli hissetmesini sağlar. Onları önemsediğinizi gösteren etkileşimler ile iletişiminizi en üst seviyede tutmanız mümkün.

Re-post Yaptığınız İçeriklere Dikkat Edin

Re-post Yaptığınız İçeriklere Dikkat Edin

Sosyal medya da re – post ve retweet seçenekleri birçok kişi tarafından sıkça kullanılıyor. Düşüncesine katıldığını herhangi bir paylaşımı bu yöntem ile kendi takipçilerinize sunmanız mümkün. Ancak bu evrede bu işlemi yaptığınız içerik ve hesaplar oldukça önemli. Kalitenizi ve düşüncelerinizi belirleyen bu seçeneklerde takipçilerinizin sizden uzaklaşmasına neden olacak durumlardan kaçınmanız gerekiyor. Düşüncesine katıldığınız hesapların keskin çizgileri olmamalı. Bu hesapların belirli birkalite düzeyinde olması önemli.

Kendi Reklamınızı Yapın

Kendi Reklamınızı Yapın

Instagram size böyle bir fırsat sunuyor. Bütçenizi çok zorlamadan içeriklerinizi sponsorlu yapmanız mümkün.Sponsorlu içerikler daha çok kişiye ulaşmanızı ve insanların sizin hesabınıza gelmesini sağlıyor. Bir günde sayısız takipçiye bu şekilde ulaşabilirsiniz.Ancak takipçiler tek bir paylaşımınızı görüp sayfanıza geleceği için ilk paylaşım da sayfa içeriği de oldukça önemli. Sponsorlu içeriğinizin takipçilerin dikkatini çekmesi gerekiyor. Takipçinin dikkatini çeki sayfanıza geldikten sonra sizi takip etmesini ise sayfanızın içeriği belirliyor.

Güncel Olun

Güncel Olun

Artık güncel olmanın önemini bilmeyen kalmamıştır. Zamanın hızla aktığı ve gündemin sürekli değiştiği teknoloji çağında takipçilerinize hitap edebilmeniz için güncel olmanız gerekiyor. Gündemin gerisinde kalmanız bir yerden sonra takipçileriniz tarafından sıkıcı bulunabilir. İnsanların sıkıcı şeylere olan ilgisinin ise oldukça düşük olduğu ortada. Yani insanlar uzaya giderken siz yıllardır bilinen bir şeyi devrin buluşuymuşçasına yüceltmeyin. 

Hedef Kitlenizi İyi Analiz Edin

Hedef Kitlenizi İyi Analiz Edin

Belirli bir takipçi sayısına ulaştınız. Artık paylaşımlarınız oldukça yüksek beğeniler topluyor ve insanlar sizi tanımaya başlıyor. Bu aşamada devam etmeniz gereken yolu bu insanlar belirliyor. Sizi takip eden insanların özelliklerine göre bir şeyler sunmanız gerekiyor. Yoksa onlara hitap etmeyen paylaşımlar yapmaya başlarsanız bir süre sonra size olan ilgilerini kaybetmelerine neden olabilirsiniz. Bu sorunu yaşamamak için takipçilerinizin neleri ne kadar beğendiğine, paylaşımlarınıza olan tepkilerine ve profillerine göz atabilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları