Tatile çıkmadan önce, yapılması gereken en önemli işlerden biri de bavul hazırlamaktır. Bavula konulacak eşyalar, tatil süresi ile doğru orantılıdır. Ne kadar uzun kalınacaksa, konulacak eşyalar da o denli çok olacaktır.

Bavul Hazırlarken Nelere Dikkat Edilir?

Bavul hazırlarken, gidilecek tatil yöresi, konulacak eşyaların muhteviyatı açısından önem taşır. Deniz kenarında bir tatil yöresine gidilecekse, konulacak eşyalar arasında, güneş ürünleri yer alacaktır. Mayo, saç şekillendiriciler de deniz için gerekli olan eşyalar arasındadır. Gidilecek yerin iklimine uygun kıyafet seçimine de önem verilmelidir. Seyahat edilecek yerin kısmen yağışlı olması,bir yağmurluk ve şemsiyenin alınmasını, gerekli kılar. Kültür turu ya da tabiat gezilerinde, rahat ayakkabı ve kıyafetlerin tercih edilmesi, gerekecektir.Kalınacak süreye uygun büyüklükte bavul seçilmesine de dikkat edilmelidir. Uzun süreli seyahatler için, bavulun yanında, geniş bir el çantasının alınması da tavsiye edilir. El çantası, değerli eşyalar ile el altında olması gereken ilaç ve bakım ürünleri için gereklidir.

Bavul Hazırlarken Yer Kaplamayan Eşyaların Seçimi Önem Taşır

Seyahatte en önemli sorunlardan biri, ağır valizlerdir. Seyahat boyunca bu ağır valizler,yer kaplaması ve taşınması açısından, zor anlar yaşatabilir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için, seçilecek eşyaların yer kaplamayan türde olmasına dikkat edilmelidir. Özellikle yaz döneminde tatile çıkılacaksa, seçilecek tişörtler ince olup, yer kaplamayacaktır. Birbiri ile takım oluşturulabilecek kıyafetlerin seçimi, önem taşır. Renklerin uyumlu olması, bu işi kolaylaştıracaktır. Birbiri ile yakın tonda olan tişörtler, pantolon ve şortlarla rahat kombin edilebilirler. Yer kaplamayan ayakkabı türlerinin seçimi önemlidir. Özellikle, babet ve terlikler kalın olmaması nedeniyle, bavulda yer kaplamayan özelliklere sahiptir. Akşam yemekleri için, istenirse bir takım ayakkabı konulabilir.

Bavul Hazırlarken Unutulmaması Gereken Eşyalar

Bavul hazırlarken bazı eşyaların, konulması önem taşır. Bunlar, kişisel bakım eşyaları ile ilaçlardır. Kronik rahatsızlığı olan kişilerin, en başta ilaçlarını koymaları önem taşır. Kişisel bakım ürünleri de konulması gereken eşyaların, ilk sıralarında yer alır. Tatil beldelerinde denizin yıpratıcı etkilerine karşı,saç bakım ürünleri de konulabilir. Kişisel bakım ürünlerinin hepsini kapsayan,mini seyahat çantalarının tercih edilmesi, önerilir. Valizde az yer kaplaması,tüm ürünlerin aynı çantada olması, seyahat esnasında, kullanım rahatlığı sunacaktır. Ayrıca kıyafeti takı ile çeşitlendirmek mümkündür. Farklı tasarım takılar da bavulda yerini alabilecek, eşyalar arasındadır.

Bavul Hazırlığında Çocuklu Ailelere Tavsiyeler

Bavul hazırlarken, çocuklu ailelerin dikkat etmesi gereken, bazı hususlar bulunur. Özellikle, çocukların tatil yörelerinde hastalanma riskine karşı, ateş düşürücü ve alerji kremleri alınmalıdır. Deniz kenarında bir tatil beldesine gidilecekse, çocuklara yönelik, simit ve mayoların konulması gerekir. Yüksek koruma faktörlü güneş kremleri ve geniş kenarlı şapkalar, unutulmaması gereken eşyalar arasındadır. Akşam oluşabilecek ısı değişimlerine karşı tedbirli olunması, mutlaka yelek ile ince bir montun bulundurulması gerekecektir. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları