Trabzonspor UEFA Avrupa Ligine kalmak için mücadele eden takımlarımız arasında yer alıyor.

Trabzonspor dışında Yeni Malatyaspor kulübü de UEFA Avrupa Ligine kalmak için mücadele eden diğer temsilcimiz olarak dikkat çekiyor. Ancak Yeni Malatyaspor güçlü rakibi Partizan karşısında 3-1’lik skorla mağlup olmaktan kurtulamadı. Diğer temsilcimiz Trabzonspor ise Sparta Prag ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak tur şansını devam ettirdi. Deplasmandan gollü beraberlikle ayrılan Trabzonspor Prag’tan umutlu bir şekilde Türkiye’ye dönüyor. Maçta 2-0 geriye düşen temsilcimiz bu skora rağmen rakibini yakalamayı başardı. 

Trabzonporumuz Maça Şu 11 İle Başladı

UEFA Avrupa Ligine katılmak için mücadele eden temsilcimiz Trabzonspor maça kalede Uğurcan, defans hattında Pereira, Hosseini, Hüseyin, Novak dörtlüsü ile mücadele ederken orta sahada Sosa, John Obi Mikel, Abdülkadir Ömür, Abdülkadir Parmak hücum hattında ise Nwakaeme ile Ekuban on biri ile mücadeleye başladı. Mücadeleye istediği gibi başlayamayan temsilcimiz 16. Dakikada Costa Nhamoinesu’nun attığı gole engel olamadı. Mücadelenin ilk yarısında başka gol olmazken temsilcimiz ilk yarıyı 1-0 geride kapattı. İkinci yarıda temsilcimiz ataklarını sıklaştırsa da68. Dakikada Guelor Kanga’nın attığı gole engel olamadı. Bu golün ardından 2-0 yenik duruma düşen temsilcimiz 83. Dakikada Ekuban’ın attığı golle farkı bire indirmeyi başardı. Oyuna ikinci yarıda dahil olan Alexander Sörloth’un ayağından bir gol daha bulan temsilcimiz mücadeleyi 2-2 beraberlikle tamamladı. 

Ekuban Maça Damga Vurdu

83. dakikada takımının ilk golünü atan Ekuban 89. Dakikada ise topu ağlarla buluşturan Sörloth’a asist yaparak maçı bir gol ve bir de asist ile tamamladı. Taraftarın beğenisini toplayan Ekuban’ın performansı Trabzonspor kulübünü oldukça memnun etti. 2015’ten sonra 4 yıllık bir zaman diliminin ardından gol atan Ekuban bu alanda da adını tarihe yazdırmayı başardı.

Trabzonspor Tura Yakın

Deplasmanda rakibi ile 2-2 berabere kalan temsilcimiz Trabzonspor 15 Ağustos’ta oynanacak rövanş mücadelesi öncesinde avantaj elde etti. Deplasmanda iki gol atmayı başaran temsilcimiz evinde alacağı galibiyet ile bu turu da geçmeyi hedefliyor. Trabzonspor seyirci desteğini de arkasına alarak güçlü rakibini elemek ve yoluna dolu dizgin devam etmenin planlarını yapıyor. 

Trabzonspor Rövanş Hazırlıklarına Başlayacak

Tur şansını devam ettiren Trabzonspor kısa bir iznin ardından 15 Ağustos’ta oynanacak rövanş için hazırlıklara başlayacak. Yeni sezon öncesinde iddialı bir kadro kurmak isteyen Trabzonspor’da transfer çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Yusuf Yazıcı’nın 16.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Lile takımına transfer olmasının ardından yönetiminin Yusuf’un yerine takviye yapmak istediği öğrenildi. Genç yıldızlarına güvenen Trabzonspor’da alt yapıya da teknik direktör Ünal Karaman ve başkan Ahmet Ağaoğlu son derece önem veriyor. Trabzon’da oynanacak mücadeleyi kazanmak isteyen Karadeniz temsilcisi UEFA Avrupa Ligine katılmayı hedefliyor. Rövanş mücadelesinin ardından Trabzonspor ligde ise Kasımpaşa ile karşılaşacak.  

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları