Teknolojinin her geçen gün büyümesi ve gelişmesi sonucunda hayatımızın her adımında ona ihtiyaç duyar olduk. En küçük sorulardan en büyük rezervasyonlara kadar bize yardımcı olan internet gideceğimiz mekanları seçmemizde de aynı hassasiyeti gösteriyor.

Bir akşam yemeğine gitmeye karar verdiniz ya da tatil için bir otel arıyorsunuz. Mekanlar hakkında fikir sahibi olmadığınız sürece karar vermeniz bir hayli zor. Reklamlar da artık eskisi cezbetmiyor. Durumu daha önce oraya gitmiş bir kişiden öğrenmek kadar rahatlatıcısı yok. İşte tam da bu noktada devreye TripAdvisor tavsiyeleri ve kullanıcı yorumları ile giriyor. Nereye giderseniz nasıl olur sorularınızın cevabını bu platform sayesinde öğrenebiliyorsunuz.Bize her zaman yol gösteren,gerçek puanlamaları sunan TripAdvisor bu defa İngiliz bir gencin şakasına yenik düştü. İngiltere’nin Londra şehrinde yaşayan bu genç uzun süre gülmenize neden olacak bu girişimi ile oldukça eğlenmişe benziyor. Şaka konusunda çıtayı oldukça yükseklere taşıyan İngiliz genç sayesinde artık birçok şaka sizi eğlendirmeyebilir.

Sahte Restoranını Açmaya Karar Verdi

Sahte Restoranını Açmaya Karar Verdi

İngiltere’nin Londra şehrinde yaşayan Oobah Butler isimli İngiliz gencin canı sıkılması ile her şey başlıyor.Can sıkıntısı yüzünden ne yapacağı bilemeyen bu genç en sonunda kendine bir restoran açmaya karar veriyor. Elbette bu restoran yalnızca internet üzerinde yani sahte. Oluşturduğu bu sahte restorana bir de isim veriyor. The Shed atDulwich olarak isimlendirdiği sahte restoranı içinse bir adrese ihtiyacı var.Bu sorunu da kendi evinin adresini vererek çözüyor. Durum böyle olunca insanlar sanal ortamda ismi ve adresi olan bir restoran ile karşılaşıyor.Bununla da yetinmeyen Oobah Butler ilerleyen aşamada arkadaşlarını da bu şakaya ortak ediyor. Arkadaşlarını evine çağıran genç evinin arka bahçesinde telaşlı bir çalışmaya başlıyor. Bu çalışma sonucunda arka bahçesine bir restoran görüntüsü katan genç aklında oluşturduğu şakaya yavaş yavaş yaklaşıyor. Planının buraya kadar olan kısmında henüz internet ortamında bir hareketlenme bulunmuyor. Ancak arka bahçenin sunduğu restoran görüntüsü sonrasında genç arkadaşları ile olan iş birliğine son gaz devam ediyor. Arkadaşları oluşturdukları bu sahte restoranı puanlayarak ve yorumlayarak TripAdvisor’da ilk sıralara taşımayı beceriyor. Elbette yalnızca bir arkadaş grubunun puanlamaları sonucu gerçekleşmiyor bu. Şaka arkadaş grubun çevresine de yayılarak ilerliyor.

Şakanın Dozu Artıyor

Şakanın Dozu Artıyor

Şaka konusunda sınırsız bir enerjiye sahip olan gençler bu şakanın gerçekçi gözükebilmesi adına birçok detaya dikkat ediyor. Sınır tanımayan genç grup bir de yemek görselleri oluşturmaya başlıyor. Şakanın en gerçekçi kısmını oluşturan bu aşamada kullanılan görseller ise oldukça iştah açıcı. Ancak bu görsellere kapılıp gidenlerin bilmediği bir şey var. Ağızları sulandıran, kaliteli bir restoran imajı veren bu yemek görsellerinde kullanılan yemek değil. İnsanlara şaka yolunda emin adımlarla giden bu gençler tuvalet kokuları ve renkli boyalarla iştah açıcı yemek görüntülerine kavuşmayı başarıyor. Görenleri hayrete düşüren bu detayda gençlerin yaratıcı zekasına hayran kalmamak mümkün değil. Gençler bu şekilde şakalarına devam ederken bir süre sonra TripAdvisor durumu fark ediyor ve oluşturan bu hesabı kullanım dışı bırakıyor. Ancak bu durum TripAdvisor’un daha dikkatli olması gerektiğini gösteriyor. Oobah Butler ve arkadaşları ise uzun bir süre daha gündem olacağa benziyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları