Türkiye, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar, tarihi ve doğası ile pek çok gezilecek yere sahiptir. Yurtiçinden ve yurtdışından çok fazla insanın ziyaret ettiği ülkeler arasında, ilk sıralarda gelmektedir.

İnanç turizmi, gastronomi merkezleri, sağlık turizmi ile öne çıkan Türkiye, eşsiz doğası ile tercih edilir. Ege ve Akdeniz kıyılarındaki cennet koylar, temiz denizi ile tercihte ilk sıralarda yer alır. Marmara Bölgesi’nde farklı medeniyetlere ait izler, Osmanlı İmparatorluğu dönemine ait, cami ve saraylar göze çarpar. Karadeniz Bölgesi’nde yeşilin her tonunu bulmak mümkündür. Yaylaları, trekking alanları için tercih edilmektedir. 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da da farklı medeniyetlere ait izler yer almaktadır. Gastronomi merkezleri olarak, Antakya, Güneydoğu Anadolu Bölgeleri öne çıkar. Her bölgenin ve yörenin, yetişen ürünlerine bağlı olarak, farklı lezzetleri bulunmaktadır. Sağlık turizmi içerisinde ılıca ve kaplıca merkezleri, şifalı çamur banyoları yer alır. Pamukkale, Afyon başta gelmekle birlikte, Türkiye’nin muhtelif yerlerinde de karşılaşmak mümkündür.

Türkiye’nin En Çok Ziyaret Alan Tarihi Noktaları

Türkiye’nin en çok ziyaret alan tarihi noktalarının önde gelenleri şunlardır:

• Efes Antik Kenti

• Gaziantep’te bulunan Zeugma Müzesi

• İstanbul’da Kariye Müzesi, Topkapı Sarayı

• Edirne Selimiye Camii

• Kapadokya’daki ilk dönem Hıristiyanlığa ait ibadet yerleri

Yukarıda bahsi geçen yerler, ilk sırada akla gelen, ziyaretçi alan yerlerdir. Bunların yanı sıra, İstanbul’da çok sayıda saray ve cami bulunmaktadır. Osmanlı İmparatorluğu’na uzun yıllar başkentlik yapmış şehrin, tarihi yapıları da oldukça ihtişamlıdır. Surları, sarnıçları, kilise ve arkeolojik dönem kalıntıları da oldukça fazladır. Medeniyetler beşiği olan Hatay’da da Mezopotamya Coğrafyasının en eski izlerini görmek mümkündür. 

Farklı dinler ve kültürlere ait yapılar, burada oldukça fazladır. Ege ve Akdeniz’de denizci kavimlerin izlerine ait kalıntılar, kaleler yer almaktadır. Bizans ve Roma İmparatorluğu’nun izleri açısından da zengindir. Köyceğiz civarlarında kaya mezarları, gezilecek yerler arasındadır.

Türkiye’nin Görülecek Tabii Güzellikleri

İstanbul’da çok sayıda park ve ihtişamlı saray bahçeleri göze çarpacaktır. İstanbul’a yakınlığı ile bilinen Prens Adaları’nın her biri ayrı güzelliktedir. Boğaz ve Adalarda mevsiminde açan, mimoza ve erguvanlar, İstanbul’a özgü güzelliklerdir.

Karadeniz’de muhteşem yaylalar, tabii koylar öne çıkar. Ege ve Akdeniz’de de yeşilin her tonunun yer aldığı doğal plajlar, görülmesi gereken yerler içerisindedir. Kapadokya, tarihi ve eşsiz tabiat oluşumları ile ziyaret edilecek alanlar içerisindedir. Göreme, Ihlara Vadisi en önemli merkezler arasındadır. Adıyaman’daki Nemrut Dağı, Pamukkale’deki travertenler de mutlaka ziyaret edilecek alanlar içerisindedir. Dalyan’da bulunan İztuzu plajı, çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği yerler içerisindedir.

Türkiye, gastronomi açısından da öne çıkan ülkeler arasındadır. Güney Bölgelerde kebapları, İstanbul ve civarında saray mutfağı ile çok farklı lezzetleri içerir. Ege Bölgesi’ndeki zeytinyağlı yemekler ile şifalı otlarla hazırlanan lezzetler, Türkiye’nin bir başka karakteristik özelliğidir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları