Türkiye sahip olduğu köklü tarihi, ev sahipliği yaptığı kültürel ve tarihi miraslar ile olduğu kadar doğal güzelliği ile de hem yerli turistlerin hem de yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Ayrıca eşsiz lezzetlere sahip olan Türk mutfağı sayesinde ziyaretçilerinin damaklarında da unutulmaz hatıralar bırakmaktadır.

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen şehirleri arasında hiç kuşkusuz ilk sırada bir metropol olan İstanbul yer almaktadır. Ayrıca tatil turizminin gözdesi olan Antalya ve Muğla’yı ise Edirne ile Artvin izlemektedir.

Eşsiz Tarihi Ve Kültürel Dokusu İle İstanbul

İstanbul, stratejik konumu, boğazları, tepeleri, tarihi zenginliği ve eşsiz doğası ile Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olma özelliğine sahiptir. Doğu ile Batı kültürünü birbiri ile buluşturan İstanbul, romanlara, şarkılara ve şiirlere konu olmuş bir kültür mozaiğidir. Tarihin iki büyük imparatorluğuna başkentlik yapmış olan İstanbul, köşkleri, parkları, camileri ve saraylarının yanı sıra eşsiz doğası ve hareketli yaşam biçimi ile ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Ayrıca İstanbul sahip olduğu ulaşım alt yapısı ile ziyaretçilerini bir noktadan başka bir noktaya ulaşmaları konusunda da oldukça kolaylıklar sağlamaktadır. İstanbul’da gezilip görülmesi gereken başlıca yerleri arasında ise İstanbul Arkeoloji Müzesi, Emirgan Parkı, Dolmabahçe Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Galata Kulesi, Topkapı Sarayı ve Sultan Ahmet Camii yer almaktadır.

Akdeniz Bölgesi’nin İncisi Antalya

Hem yerli turistler hem de yabancı turistlerin tatil turizminde ilk tercihi olan Akdeniz Bölgesi’nin incisi Antalya, sahip olduğu doğal güzellikleri ile arkeolojik özellikleri açısından Türk Rivierası adını almıştır. Önemli festivallere ev sahipliği yapan Antalya’da gece hayatı da oldukça renkli geçmektedir. Lara, Kemer, Belek, Side ve Alanya ilçeleri ile ziyaretçilerini ağırlayan Antalya, aynı zamanda Turunçgillerin cenneti olarak bilinmektedir. Olympos Antik Kenti, Kaleiçi ve Köprü Kanyon ise Antalya’nın başlıca gezilip görülmesi gereken yerleridir.

Kadim Medeniyetlerin Beşiği Muğla

Muğla, eski çağlardan itibaren kadim medeniyetleri ev sahipliği yapmıştır ve mavinin yeşil ile boyandığı masalsı bir şehirdir. Antik Karya Bölgesi’nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Muğla, günümüzde yerli ve yabancı turistler tarafından tatil amacıyla çok sık tercih edilmektedir. Muğla, ziyaretçilerini dünyaca üne sahip Marmaris, Bodrum ve Fethiye ilçeleri ile ağırlamasının yanı sıra Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Dalyan ve Saklıkent gibi seçkin turizm alternatifleri de sunmaktadır.

Tarih Boyunca Önemini Koruyan Edirne

Edirne, tarihi bir kent olduğu kadar tarih boyunca da değerini ve önemini her zaman korumayı başarmıştır. Traklar tarafından kurulduğu bilinen Edirne, Bulgaristan’a ve Yunanistan’a sınır komşusudur. Edirne’de Osmanlı Türk kültürünü yansıtmakta olan tam altı yüz on iki adet eser bulunmaktadır.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları