Cuma günü hizmete girecek Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı'nın Üsküdar-Ümraniye etabının detayları belli oldu. Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu günde 700 bin yolcu taşıyacak.

9 İSTASYON HİZMETE GİRECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, yarın Üsküdar Meydanı'nda açılışı gerçekleşecek Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro hattı olarak tasarlanan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı'nın 20 kilometre uzunluğunda ve 16 istasyondan oluşacağı belirtildi. İlk etabı açılacak 10,5 kilometrelik hat üzerinde, 9 istasyon yer alıyor. İstasyonlar arasında; Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Bulgurlu, Ümraniye, Çarşı ve Yamanevler durakları bulunuyor.

GÜNDE 700 BİN YOLCU TAŞINACAK

İBB'nin açıklamasında, Üsküdar-Ümraniye metro hattının günde 700 bin yolcu taşıyacağı belirtildi. Kalan 7 istasyonun ise 2018'in haziran ayında açılması planlandı. Metro hattı ile birlikte, Üsküdar istasyonundan Marmaray'a ve diğer metro hatlarına aktarma yapılmasını sağlayacak. Metro hattı, Altunizade istasyonunda ise metrobüs ile entegre olacak.

ATATÜRK HAVALİMANI-SANCAKTEPE ARASI 71 DAKİKAYA DÜŞECEK

Metro hattı ile Sancaktepe'den Üsküdar 27, Ümraniye 15,5, Kartal 62, Yenikapı 39, Taksim 47, Hacıosman 71, Atatürk Havalimanı 71 ve Olimpiyat Stadı ise 81 dakika sürecek.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları