Günlük boğaz egzersizi gibi horlamayı önlemenin kolay yolları.

İstatistikler, beşte birimizin uykumuzda düzenli olarak horladığını ve sadece yarıdan azımızın ara sıra horladığını gösteriyor.

Gece gürültü yapanlar için bu o kadar da önemli bir şey değil, uyuyorlar ve muhtemelen umursamıyorlar ama eşleri için bu bir kabus olabilir.

Gürültülü bir horlayanın yanındaysanız uyumak çok zor olabilir.

Pozisyon Değitirin

Pozisyon Değitirin

"Sırtüstü yerine yan yatarak uyumak horlamayı önlemenin en iyi yoludur.

"Sırt üstü yattığınızda, yerçekimi dili ağza doğru iter ve solunum yollarında horlamanıza neden olan bir tıkanıklık oluşturur."

Yan yatmanıza yardımcı olacak ipuçları

  • Çenenizi göğsünüze sokmaktan veya başınızı aşağıda tutmaktan kaçının, çünkü bu solunum yollarınızı tıkayabilir ve nefes almayı zorlaştırabilir.
  • Kollarınızı belinizin etrafında veya yanlarınıza paralel tutun
  • Bu pozisyonda eklem ağrınız varsa, omurganızı aynı hizada tutmak ve bel ağrısını hafifletmek için dizlerinizin arasına bir yastık koymayı deneyin.
  • Düzenli egzersiz yapmak

    Düzenli egzersiz yapmak

     "Kilo alımı, boyun ve boğazınızdaki dokuyu artırdığı için horlamayı tetikleyebilir, bu da uyurken solunum yollarınızın daha fazla çökmesi anlamına gelir.

    "Egzersiz yoluyla birkaç kilo vermek, boyun kaslarınızı güçlendirerek horlamayı önleyebilir ve fazla dokuyu kaybetmenize yardımcı olabilir."

    Daha fazla su iç

    Daha fazla su iç

    "Dehidrasyon, ağız ve boğazdaki mukusu kalınlaştırabilir ve horlamayı kötüleştirebilir.

    "Bol miktarda sıvı içmek bu tıkanıklığı hafifleterek geceleri daha rahat nefes almanızı sağlar."

    Horlama önleyici boğaz egzersizleri yapın

    "Boğaz kaslarınızı güçlendirecek egzersizler, horlamayı sonlandırmaya yardımcı olabilir. İşte yapabileceğiniz bazı egzersizler:

    "Öncelikle her sesli harfi (aeiou) günde birkaç kez üç dakika boyunca yüksek sesle tekrarlayın.

    "Sonra dilinizin ucunu üst ön dişlerinizin arkasına yerleştirin ve dilinizi günde üç dakika boyunca dişlerinizin üzerinde gezdirin.

    "Sonra ağzını kapat ve dudaklarını büz ve 30 saniye bekle.

    "Ardından çenenizi açıp sağa hareket ettirin ve 30 saniye basılı tutun. Sol tarafta tekrarlayın.

    "Sonunda ağzınız açıkken, dilinizin ucunu sert damağınız boyunca gidebildiği kadar geriye doğru kaydırın. 20 kez tekrarlayın."

    Yatmadan önce daha hafif ve sağlıklı beslenin

    "Geceleri mideniz çok doluysa, diyaframınız nefes alırken genişlemek için yeterli alana sahip olmayabilir ve bu da uykuyu bölebilir.

    "Tıkanıklığı artıran süt ürünlerinden uzak durun ve akşam yemeğinde somon, ton balığı ve hindi gibi mukus üretimiyle mücadele edecek ve horlamayı önlemeye yardımcı olacak yüksek proteinli yiyeceklere sadık kalın."

    Aynı anda yatağa git

     "İnsanlar uykusuz kaldıklarında daha yüksek sesle ve daha sık horlama eğilimindedirler.

    "Yorgunluğu önlemek için, tutarlı bir yatma zamanı programı izleyerek, yatmadan önce ekranlardan kaçınarak (ekranlar beyninizi uyanık tutan mavi ışık yayıyor) ve yatmadan önce hafif, sağlıklı akşam yemekleri yiyerek uyku hijyeni alışkanlıklarınızı iyileştirin."

    Yatmadan önce sıcak bir duş alın

    "Uykudan önce sıcak bir duştan çıkan buhar, burun pasajlarınızı nemlendirebilir ve geceleri daha iyi nefes almanıza yardımcı olarak horlamayı hafifletebilir" dedi.

    Ancak uyku uzmanı, yaşam tarzı değişiklikleri denediyseniz ve bu bir fark yaratmadıysa, doktorunuzla konuşma zamanınızın geldiği konusunda çok net.

    Dedi ki: "Bir doktora danışmak, horlamanızın nedenini belirlemenize yardımcı olabilir ve doktorunuz daha iyi çözümler bulmanıza yardımcı olabilir.

    "Sık sık horlamak göz ardı edilecek bir şey değil. Tedaviler ve yaşam tarzı değişiklikleri işe yaramazsa, tıbbi müdahaleye ihtiyacınız olduğunun bir işareti olabilir.

    "Horlamanız devam ederse, endişelerinizi gidermek ve daha iyi bir uyku için çalışmak için bir doktora başvurun."

    Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

    Facebook Yorumları



    Disqus Yorumları