Forbes Dergisi 2022 yılında dünyada en çok kazanması beklenen sporcuları açıkladı. İlk sırada Messi var.

LIONEL MESSI, 2022 için dünyanın en yüksek ücretli spor yıldızı ve şimdi saha dışında Cristiano Ronaldo kadar kazanıyor.

Efsanevi Arjantinli, şok edici Barcelona çıkışının ardından Paris Saint-Germain'de zorlu bir ilk sezon geçirdi.

Neymar ve Lionel Messi, 2022'de en çok kazanan sporcular arasında ilk dörtte yer alıyor.

Ancak yeni kulübünden ve çeşitli sponsorlarından para kazanmaya devam etti.

Ve bu , 2019'da bunu yaptıktan sonra 2022 için Forbes sıralamasının zirvesine geri döndüğünü görüyor .

Bununla birlikte, geçen yılın en iyi köpeği Conor McGregor , bu sefer ilk ona giremedi bile - 148 milyon sterlinlik kazancının büyük bir kısmı, Uygun On İki viski markasını satmaktan geliyor.

Bu seferki diğer kayda değer eksikler arasında F1 çifti Max Verstappen ve Lewis Hamilton, Naomi Osaka, Tiger Woods, Tyson Fury ve Kylian Mbappe yer alıyor.

Peki şu anda dünyanın en çok kazanan sporcuları kimler?

10. Giannis Antetokounmpo - Basketbol - 66 milyon £

10. Giannis Antetokounmpo - Basketbol - 66 milyon £ Giannis Antetokounmpo ilk onu tamamladı ve grubun en küçüğü oldu

27 yaşındaki 'Greek Freak', saha içi ve saha dışı kazançları arasında hemen hemen eşit bir dağılıma sahip ve bu özel kulübün en genç üyesi - aslında hala 20'li yaşlarında olan tek üye.

9. Tom Brady - NFL - 69 milyon sterlin

9. Tom Brady - NFL - 69 milyon sterlin Tom Brady, Fox Sports ile yaptığı mega anlaşma başlamadan önce zaten büyük kazanıyor

Brady'nin kısa süreli emekliliği,  ikonik oyun kurucunun bu yıl Tampa Bay Buccaneers için sahaya geri döneceği anlamına geliyor.

44 yaşındaki oyuncunun 43 milyon sterlinlik NFT'ler, prodüksiyon şirketleri ve bir giyim markası da dahil olmak üzere çeşitli girişimlerden gelen ekstra nakit paraya ihtiyacı olduğundan değil - ayrıca emekli olduğunda Fox Sports yorumcusu olarak 307 milyon sterlinlik bir anlaşması var.

8. Canelo Alvarez - Boks - 74 milyon £

8. Canelo Alvarez - Boks - 74 milyon £ Canelo Alvarez, ilk 10'daki tek dövüş sporcusu ve sahada en yüksek kazanç yüzdesine sahip

İkinci kariyer mücadelesini Dmitry Bivol'a şok bir yenilgiyle kaybetmiş olabilir , ancak banka bakiyesine bir bakış, yakında Meksikalı, 31 ve dünyanın en yüksek ücretli boksörünü artıracak.

Kazancının yüzde 95'i, her biri en az 33 milyon sterlin kazanan iki PPV dövüşü sayesinde ringin içinden geldi - Bivol dövüşü mevcut listeye dahil edilmedi - taco restoranı ve Hennessy anlaşmasıyla desteklendi.

7. Roger Federer - Tenis - 74 milyon sterlin

7. Roger Federer - Tenis - 74 milyon sterlin Federer, Temmuz 2021'den beri tenis maçı kazanamadı ancak sponsorluklarda 1 numara

Şubat 2020'den bu yana sadece dokuz tenis maçı kazanan (geçen yazdan bu yana hiçbiri) ve şu anda başka bir diz ameliyatından rehabilitasyonda olan 40 yaşındaki bir adam için , Federer kendisi için iyi durumda.

İsviçreli maestro, Uniqlo, Rolex ve İsviçreli ayakkabı markası On gibi sponsorlardan gelen 74 milyon sterlinlik 73,5 milyon sterlin ile dünya sporunun 1 numaralı marka elçisi.

6. Kevin Durant - Basketbol - 76 milyon Sterlin

6. Kevin Durant - Basketbol - 76 milyon Sterlin Bir dizi ticari girişim Kevin Durant'ın büyük paralar kazanmasına yardımcı oluyor

33 yaşındaki Brooklyn Nets kahramanı, kazandığı paranın çoğunu ticari anlaşmalardan ve bir iş imparatorluğundan getiriyor ve sadece Nike spor ayakkabı giydiği için 23 milyon sterlin kazanıyor.

Diğer gelen kaynaklar arasında Coinbase, Weepmaps, Boardroom, Thirty Five Ventures, bir NFT platformu ve bir dijital fitness başlangıcı yer alıyor.

5. Steph Curry - Basketbol - 76 milyon £

5. Steph Curry - Basketbol - 76 milyon £ En pazarlanabilir NBA oyuncularından biri olan Steph Curry, saha içinde ve dışında çok sayıda oyuncu alıyor.

Hiçbir NBA oyuncusu bu sezon sahada Curry'den daha fazla kazanamadı - ve bu 38 milyon sterlinlik rakam, 2025-26'ya kadar yaklaşık 50 milyon sterlin cebine girdiğini görmek için yeni bir sözleşme imzaladıktan sonra yükseliyor.

Golden State dışında, 34 yaşındaki oyuncu, kazançlarını bağışlamayı taahhüt etmesine rağmen, bir hisse senedi ve üç metaverse'de NFT'leri içeren bir FTX onayına ve ayrıca bir prodüksiyon şirketi Unanimous Media'ya sahip.

4. Neymar - Futbol - 78 milyon £

4. Neymar - Futbol - 78 milyon £ Neymar, anlaşmalarını düşünmeden önce dünyanın en çok kazanan futbolcularından biri.

30 yaşındaki Neymar, PSG'deki temel ücreti olarak haftada yaklaşık 600.000 £ alıyor ve bu dönem tüm yarışmalarda sadece 12 gol atıyor ve gösterilecek sadece bir Ligue 1 kazanan madalyası.

Ancak Forbes, çeşitli bonuslardan ve kayıt ücretlerinden haftada ortalama 500.000 sterlin ve ayrıca Puma, Red Bull, Netflix gibi onaylardan ve Alica Schmidt ile birlikte Almanya'da bir elektrikli otomobil lansmanından 20 milyon sterlin daha kazandığı için onu aşağıladı .

3. Cristiano Ronaldo - Futbol - 94 milyon £

3. Cristiano Ronaldo - Futbol - 94 milyon £ Cristiano Ronaldo, bir kez daha Lionel Messi'nin arkasına yerleşmek zorunda kaldı.

Büyük golcüler için zaman ve Ronaldo'nun adını mamut Manchester United maaşları ve çeşitli ekstra bonuslarla aralarında görmek şaşırtıcı değil.

37 yaşındaki oyuncunun 94 milyon sterlinlik kazancının sadece yarısı, Nike, Herbalife ve Clear şampuandan gelen mega dolarlar da dahil olmak üzere saha dışı ödemelerden gelirken, Portekizli ikon, Instagram'da en çok takip edilen kişi olarak ZujuGP'nin beğenilerinden komisyon alıyor.

2. LeBron James - Basketbol - 99 milyon £

2. LeBron James - Basketbol - 99 milyon £ LeBron James, tüm Amerikan sporlarında en çok kazanan sporcudur.

James'in basketbol başarıları, LA Lakers'ın NBA'de devasa maaşlar almaya devam etmesiyle kendileri adına konuşuyor .

Ancak 2022'sinin üçte ikisi, Space Jam'de yer almak, The Shop talk show'u, bir prodüksiyon şirketindeki hissesini satmak ve Crypto.com dahil olmak üzere çeşitli onaylar dahil olmak üzere başka yerlerden geliyor - birlikte, James'i geçen onuncu atlet 37 yaşındaki James yaptılar. 12 aylık 100 milyon dolarlık dönüm noktası.

1. Lionel Messi - Futbol - 107 milyon Sterlin

1. Lionel Messi - Futbol - 107 milyon Sterlin PSG para sayfası Messi bir kez daha kral oldu - tıpkı 2019'da olduğu gibi

Listenin başında, canavar ücretlerine bonus ücretler eklendiğinde sadece PSG oyuncusu olarak HAFTA başına 1,2 milyon sterlinlik göz yaşartıcı bir gelir elde eden 34 yaşındaki Messi var - görünüşe göre 61 milyon sterlin yıllık maaşından 18 milyon sterlin daha az. Barcelona'daki son yılı.

Adidas, Budweiser, PepsiCo ve Hard Rock International'ın bordrosunda yer almanın yanı sıra Socios ile yapılan 16 milyon sterlinlik anlaşma, Ballon d'Or kazananının 2013'ten bu yana ilk kez Ronaldo ile aynı miktarı (45 milyon sterlin) saha dışında kazandığı anlamına geliyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları