Son dakika haberlerinden en çok dikkat çekeni Ziraat Bankası oldu. 500 bin TL tutarına kadar konut kredilerinde 10 yıla varan ve aylık vadelerle verilen kredinin faiz oranları yüzde 0,98’e indirildi. Bu gelişme sonrasında Ziraat Bankası’na gözler çevrilirken diğer bankalar da ondan geri kalmadı.

Ziraat Bankası’nın yapmış olduğu faiz indirimi ev alacaklara büyük bir fırsat sunuyor. Yapılan faiz indirimi sonrasında Ziraat Bankası’nın şu an için faiz oranı 1.23. Böylesine önemli bir adım sonrasında diğer bankaların da konut kredi faizlerini düşürmeye başlaması rekabetin dozunu iyice artırdı. Ziraat Bankası’nın indirimi takip eden ve uygulayan ilk banka Halkbank oldu. 10 yıl vadeli 500 bin TL konut kredisi faiz oranları aylık 0.98 olarak ifade edildi. 

Şekerbank’tan da Açıklama Geldi

Şekerbank’tan da Açıklama Geldi

Ziraat Bankası’nın başlattığı, ardından Halkbank’ın da uyguladığı konut kredilerindeki faiz indirimine dahil olan diğer isimse Şekerbank oldu. İki kamu bankasının ardından bir özel bankanın açıklama yapması ihtiyaç sahiplerini sevindirdi. Şekerbank ilk kez konut kredisi alacak olanlara 60 ay vadede aylık faiz oranını 0.98’e çektiğini açıkladı. Son olarak faiz oranlarını düşüren bankaların arasına Vakıfbank eklendi. 

Başbakan Binali Yıldırım’ın banka sektörüne ilişkin yaptığı açıklamalar hayat bulmaya başladı. Bankaların kredi faizlerini düşürmeye başlamasıyla Yıldırım’ın konut sektörünü canlandırmak için kampanya başlatacaklarını söyledi ifade akıllara geldi. 1’in altında faiz oranlarının içerisine dahil olduğu bu kampanyanın ilk adım atanıysa Ziraat Bankası oldu. Atılan bu adımın konut sektörü ve ekonomi için önemli olacağı ve olumlu katkılar sağlayacağı ifade edildi. Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada konut kredisinin yalnızca müşteriye ekonomik katkı sağlamak amacıyla değil banka ve müşteri arasındaki bağı güçlendirmek için de önemli bir adım olduğunu söylendi. Faiz oranlarının düşmesinin ardından halkın hangi bankaları seçeceği de merak konusu oldu. 

Konut kredisinde atılan bu adımın süresi hakkında şu an için kesin bir bilgi yok. Faiz oranlarının uzun bir süre 1’in altında oranlarıyla devam etmesi beklenirken gözler halka çevrildi. Ev almak isteyenlerin bu fırsatı değerlendirmesi bekleniyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları